Diplomerad HR-assistent

Plats Malmö

Har du intresse för personalfrågor? Vill du få en bred genomgång av de olika områden en HR-avdelning arbetar med? På kursen Diplomerad HR- assistent i Malmö, får du en översiktlig bild av det personaladministrativa området och insikt i gällande lagstiftning...

Boka kursen nu

På denna kurs kommer du lära dig att tolka och tillämpa regler och avtal inom personalområdet samt få en introduktion till de olika typer av personalfrågor som du möter i ditt dagliga arbete på en HR-avdelning. Du fördjupar även din kunskap inom arbetsrätt och förhandlingsteknik, så att du är bättre rustad i att hantera framtida personalärenden.

Innehåll

 • HR-rollerna och deras utveckling genom historien till idag.
 • Ny medarbetare - rekryteringsprocessen och introduktionstiden.
 • Rekryteringstjänster och upphandling.
 • Organisationsteori och gruppdynamik.
 • Ledarskap och medarbetarskap.
 • Kommunikation på arbetsplatsen.
 • Arbetsrätt och arbetsmiljö.
 • Employer branding.
 • Personalekonomi och ekonomisk terminologi.
 • Mångfald, jämställdhet och policyarbete.
 • Kompetensförsörjning och medarbetarutveckling.
 • Lönebildning.
 • Omställning och avveckling.

Mål

Utbildningen ger dig insikt i hur personalarbetet i en organisation fungerar i stort och lär dig förstå de olika delarna. Du ska efter utbildningen ha en god inblick i arbetsrätt och gällande lagstiftning samt förstå och kunna hantera förhandlingsteknik. Du kommer även att genomföra tentamen efter varje avsnitt och arbeta med case samt ett eget projektarbete under terminerna. Vid kursens avslut kommer du få ett slutbetyg.

Målgrupp

För dig som arbetar eller ska börja arbeta med personalfrågor och vill lära dig mer. Du vill fördjupa dig inom arbetsrätt och kunna ansvara för olika typer av förhandlingar.

Förkunskaper

Inga förkunskaper behövs.

Schema:

Kursen löper under våren och hösten 2020, vecka 11-25 på vårterminen samt vecka 33-41 under höstterminen.
Observera att kursen är förlagd främst på måndagar men även på några lördagar.
Datum för lördagssammankomsterna:
 • 14/3
 • 28/3
Kursen har uppehåll vecka 16 (annandag påsk) samt sommaruppehåll vecka 26-32, och vecka 44.

Studiematerial/Litteratur

PAOU av Otto Granberg, Personalekonomi av Anders Johrén och Ulf Johansson, och Arbetsrätt i praktiken, Viklund/Wästfelt.
Priset för material/ litteraturen tillkommer (och vi förbehåller oss rätten att ändra vilket material/kurslitteratur som ska användas under kursen).

Undervisningsform

Undervisningen sker i studiecirkelform i enlighet med Folkuniversitetets pedagogiska grundsyn. Det innebär att de enskilda deltagarnas önskemål och förutsättningar står i centrum. Undervisningen planeras i dialog mellan kursledare och deltagare. Deltagaren får ett kursintyg efter genomgången kurs vid minst 75 % närvaro.

Vi förbehåller oss rätten att skjuta upp eller ställa in kursen vid för få antal anmälningar.

Folkuniversitetet är en ideell stiftelse med nära samarbete med universiteten. Verksamheten är fristående från politiska, religiösa, kommersiella och fackliga intressen.

Avgift

Avgiften kan betalas i sin helhet vid ett tillfälle eller delbetalas upp till fyra gånger under hela utbildningen utan extra kostnad. Om så önskas meddela detta i noteringsfältet vid din anmälan.


Citat från deltagare på Diplomerad HR-assistent, mars-oktober 2019.

"Jag skulle absolut rekommendera den till andra. Det har varit väldigt kul och lärorikt.
För min del hjälper det mycket i det jobb jag dagligen jobbar med och har fått mig att växa i den roll jag har. Så det bästa har förstås varit att få lära sig nya saker och utveckla det som redan fanns grund i."Anonym


"Ja, för mig var denna kursen bra. Ville ha lite mer ”kött på benen” i mitt nuvarande jobb, men också en möjlighet att byta arbete." Anonym


"Ja, allt var superbra!" Anonym


Fredrik Emmerfors

Fredrik Emmerfors har en bakgrund som läkare och har fördjupat sig i kognitionspsykologi. Under namnet Hjärnambassaden ger han föreläsningar, kurser och coaching kring bland annat beslutsfattande, effektivitet, kreativitet och motivationspsykologi.

Han jobbar även som konsult inom ledarskaps- och verksamhetsutveckling samt kring kognitiva aspekter på arbete i digitala miljöer.

På Folkuniversitetet i Malmö och Lund undervisar Fredrik bland annat i kurserna: Ledarskapets psykologi, Intervjuteknik och Diplomerad HR-assistent.

Fredrik Emmerfors

Har du frågor?

Kontakta Kursverksamheten i Malmö

kurser.syd@folkuniversitetet.se

Tid
14 mar 2020 - 12 okt 2020
Må 18:00 - 21:00
Lö 09:00 - 16:00
Tillfällen
24
Plats
Propellergatan 1, 21119 Malmö
Visa på karta
Studietimmar
104
Kurs-ID
1042365
Pris
26545 kr