Montessoriutbildning - intresseanmälan

Plats Halmstad

Pedagogik är läran om utbildning. Det handlar både om hur man lär ut på ett effektiv sätt och om hur du själv lär dig bäst.

Boka reservplats
"The children are now working as if I did not exist" /Maria Montessori

Grundkurs 0-6 år, kursperiod HT 2020 - VT 2022
Utbildningen leder fram till examination som Diplomerad montessorilärare/pedagog för åldersgruppen 0-6 år enligt Folkuniversitetets standard.

I kursen ingår följande utbildningsmoment
Lärarledd undervisning i montessoripedagogikens teorier, filosofi och metodik.  Introduktion och handledning av material till fem ämnespärmar.
Praktiska lektioner med naturvetenskapliga experiment.
Observationsteknik och observationer.
Utbildningen avslutas med skriftlig- och praktisk examen.

Omfattning
Utbildningen är upplagd som en deltidsutbildning med föreläsningar omfattande totalt 200 studietimmar under 4 terminer. De lärarledda lektionerna är schemalagda under lördagar var tredje helg. Studietakten motsvarar kvartsfart och är inte studiemedelsberättigad och ger därför inte möjlighet till studiestöd via CSN.

Efter avslutad utbildning och godkänd examination blir du med tidigare pedagogisk högskoleutbildning - montessorilärare. Med barnskötarutbildning eller med gymnasialutbildning - montessoripedagog.

Kostnad
35 000, delas upp på 4 terminer, 8 750/termin

Kurslitteratur som ingår i kursavgiften
Barndomens gåta, Maria Montessori Barnasinnet, Maria Montessori Upptäck barnet, Maria Montessori Utskrifter, materialpresentationer

SeQF-kvalificerad utbildning
Utbildningen är numera SeQF-kvalificerad på nivå 6. Klicka på länken under för att läsa mer om vad kvalificeringen innebär.

Har du frågor?

Kontakta Susanne Svensson

susanne.svensson@folkuniversitetet.se

Tid
Meddelas senare
Plats
Åkersgränd 1, 30295 Halmstad
Visa på karta
Kurs-ID
1065381
Fåtal platser kvar
Pris
0 kr