Positivt ledarskap, grundkurs

Plats Linköping

I denna kurs kommer du få blanda teori med praktik för att fördjupa dina insikter om ditt eget ledarskap.

Boka kursen nu

Innehåll

Välkommen på en komprimerad helg med ledarskap i fokus. Du kommer själv få genomgå en gruppskapande process, med tillhörande reflektion och verktyg för att skapa presterande grupper.

Vi kommer praktiskt gå igenom teorier från ledarskapsforskningen och från den positiva psykologin. Ni kommer få jobba i både helgrupp, smågrupper och individuellt. Vi kommer göra övningar både ute och inne, så ta med kläder efter väder.

Vi kommer beröra områden som salutogent ledarskap, psykologiskt kapital, kommunikation, styrkebaserat ledarskap med flera.

Mål

Målet med kursen är att skapa en inblick i sitt eget ledarskap, samt att fördjupa sig i det salutogena och transformativa ledarskapet.

Fokus kommer ligga på ledarskap som stärker och lyfter andra personer runt omkring. Fokus kommer ligga på ledarskap som koncept och passar även dig utan en uttalad ledarroll, förutsatt att du vill påbörja din egen ledarskapsresa.

Målgrupp

Kursen riktar sig till dig som vill fördjupa dig i att leda andra.

Upplägg

Vi kommer träffas 17:00 - 19:30 på fredag (med 15 minuter rast), och 9:30 -14:00 på lördag (med 45 minuter för lunch). Det finns microugn i våra lokaler och du är välkommen att ta med dig din egen lunch.

Kristina Boström

Kristina Boström har under hela sitt liv varit intresserad av hälsa och att hjälpa andra att må bra. Hon har en magisterexamen i kognitiv neurovetenskap och positiv psykologi, motsvarande en kandidat i familje- och föräldraskapspsykologi och hon har också läst både retorik och salutogent ledarskap.

‒ Alla dessa områden hjälper mig på den inslagna vägen: att hjälpa dig att må bättre i ditt liv!

‒ Jag brukar säga att varje individ är i sin unika situation och behöver därför en unik väg framåt. Det uppnås genom reflektion och ett coachande förhållningssätt. Alla kurser och workshops jag håller innehåller därför stora delar reflektion, diskussion och egna uppgifter. Där blandar jag fakta, med reflektion och uppnår därmed ett fördjupat lärande. Även kortare föreläsningar kan designas på ett sätt som skapar reflektion och du får alltid med dig någonting att testa hemma, om du vill.  

‒ Mitt mål är att skapa förändring, eller i minsta fallet så ett frö som kan växa till förändring med tid. Detta förhållningssätt och metod brukar vara väl uppskattat av deltagarna på mina events. 

Till Kristinas hemsida

kristina.bostrom@njutamera.se

 Karin Boström, lärare Folkuniversitetet Linköping.

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Linköping

info.linkoping@folkuniversitetet.se

Tid
11 sep 2020 - 12 sep 2020
Fr 17:00 - 19:30
Lö 09:00 - 14:00
Tillfällen
2
Plats
S:t Larsgatan 44, 58223 Linköping
Visa på karta
Studietimmar
8
Kurs-ID
1076937
Pris
1300 kr