Ledarskap- Introduktion till det "nya" ledarskapet

Plats Linköping

Vill du utvecklas i din roll som ledare? Eller siktar du på att ta en ledarroll och vill ha grunderna i hur du skapar högpresterande medarbetare? Du kanske känner att du behöver verktyg för att motivera, eller få dina medarbetare att ta eget ansvar? Oavsett så är det här kursen för dig.

Målgrupp
För dig som är ledare i yrkeslivet eller på fritiden och vill lyfta ditt lag till en ny prestationsnivå.

I kursen kommer du få grundläggande förståelse för och introduktion till:
-    Ledarskap. Vad är ledarskap, följarskap och vad är målet med det transformativa ledarskapet?
-    Hur du praktiskt kan leda andra. Både för att du själv ska få testa olika verktyg och att få diskutera verktygens begränsningar och möjligheter. 
-    Hur du kan bredda din definition av ledarskap till att inkludera även välbefinnande, ekonomi och hållbarhet i ledarskapet. 
-    Hållbarhetens koppling till ledarskapet och vad vi som ledare kan göra för att jobba med agenda 2030 i vårat ledarskap. 

Arbetssätt
I den första delen kommer vi att fokusera mer på definitioner, begrepp och en historisk bakgrund till ledarskap, ledarens roll och följarskap. 
Och i den andra delen kommer vi att jobba praktiskt, testa oss fram och diskutera våra insikter. Fokus här ligger på att leda och öva kommunikation. 

Studiematerial
Ta gärna med dig en dator/platta/telefon, kursledare Kristina tillhandahåller annat kursmaterial 

Kursledare

Kristina Boström

Kristina Boström har sedan 2007 jobbat ideellt som ledare, och utvecklas hela tiden i linje med forskning inom positiv psykologi. Sedan 2018 har Kristina hållit kurser i aktiekunskap, sparande och privatekonomi. I grunden, och det som knyter ihop hennes kärnområden, ligger hållbarhet. Hur kan vi bygga hållbara liv och hållbara individer?

Många deltagare på Kristinas kurser uppskattar hennes pedagogiska metod då den gör svåra och komplexa ämnen lätta att ta till sig. Hon skapar reflektion och diskussion, som i sin tur skapar viljan att prova och utvecklas som person inom de olika områdena.

Utöver sina ideella engagemang i Aktiespararna, den lokala fotbollsföreningen och som instruktör inom svenska sportdykarförbundet har Kristina sitt egna företag där hon jobbar som virtuell måluppnåelsecoach. Kärnämnen är självledarskap, ekonomiskt ledarskap, föräldraledarskap och ledarskap i organisationer.

Till Kristinas hemsida

kristina.bostrom@njutamera.se

 Karin Boström, lärare Folkuniversitetet Linköping.

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Linköping

info.linkoping@folkuniversitetet.se

Kursperiod
11 nov 2023 - 25 nov 2023
Lördag
Antal tillfällen
2
Första tillfället
lör 11 nov 2023 kl 10:00-15:00
  • lör 25 nov 2023 kl 10:00 - 15:00
Plats
Sankt Larsgatan 44, 58224 LINKÖPING
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
106981
Pris
2400 kr