Målgrupp
För dig som är ledare i yrkeslivet eller på fritiden och vill lyfta ditt lag till en ny prestationsnivå.
Syfte
Syftet med kursen är att du som deltagare ska få inspiration, fakta och handfasta tips för att utveckla dig själv i ditt ledarskap. Fokus på att kombinera mjuka metoder med ekonomiska mål och aspekter.
Mål
Målet med kursen är att alla deltagare ska få insikter i sig själva, få nya kunskaper om relevant forskning om välbefinnande samt erhålla verktyg att applicera i verkliga livet. Observera att kursen är tre studietimmar, så den är översiktlig.
Beskrivning av innehåll
Ledarskap har aldrig varit så svårt och lätt som i dag. Klimatet i både samhället och organisationer förändras snabbt. Detta ställer nya krav på ledare som behöver vässa sitt sätt att agera så att det skapar ökad effektivitet och omsättning. I den här workshopen fokuserar vi på välbefinnandeaspekten. Vi berör frågor såsom ”Vad behövs av mig som ledare för att skapa både kortsiktiga och långsiktiga resultat? Vem är jag som ledare, och hur kan jag använda forskningen som ligger i gränslandet mellan positiv psykologi, organisationsutveckling och ledarskap till min och gruppens fördel?”
Teman för workshopen
1. Vad är välbefinnnadehöjande ledarskap?
2. Länken mellan det hårda och det mjuka
3. Verktyg att testa själv.
Arbetssätt
Workshopen kommer att delas in i mer teoretiska delar med diskussionsbaserade övningar. Det innebär att du som deltagare kommer få möjlighet att dela med dig av dig själv och din situation under kvällen. En viktig del av lärandet i att bli en god ledare är att jobba med sig själv, utifrån den situation vi befinner oss i. Man har också nytta av att höra andras perspektiv för att få ny inspiration och nytt perspektiv. Studiematerial: stenciler och YouTube-filmer.
Kursledare
Kristina Boström
Kristina Boström har över 1000 timmar som kursledare inom flera olika ämnen, främst inom välbefinnande, ledarskap och aktiekunskap.
Kristina ses av många deltagare som pedagogisk och tydlig med ämnen som annars är ganska diffusa. Sin bakgrund har hon inom utbildning i psykologi, neurovetenskap, ledarskap och ekonomi. Vilket också tydligt syns i intressen som lärmiljöer, organisationsutveckling och hållbarhetsfrågor. Kristina har varit aktiv inom olika föreningar sedan 2004 och suttit i flera styrelser samt drivit sitt egna företag sedan 2010.
‒ Alla dessa områden hjälper mig på den inslagna vägen: att hjälpa dig att må bättre i ditt liv!
‒ Jag brukar säga att varje individ är i sin unika situation och behöver därför en unik väg framåt. Det uppnås genom reflektion och ett coachande förhållningssätt. Alla kurser och workshops jag håller innehåller därför stora delar reflektion, diskussion och egna uppgifter. Där blandar jag fakta, med reflektion och uppnår därmed ett fördjupat lärande. Även kortare föreläsningar kan designas på ett sätt som skapar reflektion och du får alltid med dig någonting att testa hemma, om du vill.
‒ Mitt mål är att skapa förändring, eller i minsta fallet så ett frö som kan växa till förändring med tid. Detta förhållningssätt och metod brukar vara väl uppskattat av deltagarna på mina events.

Har du frågor?
Kontakta Folkuniversitetet i Linköping