Medvetet självledarskap Distans Live

Plats Distans

En distanskurs för dig som vill få mer självkännedom och genomföra ett personligt förändringsarbete. Kursen ger dig kunskap om worklife balance och hur du kan bli effektiv och handlingskraftig både privat och i yrkeslivet!

Boka kursen nu

Kursinnehåll

På den här kursen kommer du nyfiket få utforska dig själv och på så sätt få en djupare förståelse för dina värderingar, egenskaper och kompetenser och för ditt samspel med andra människor.
Du kommer få kunskap kring din egen stress och en förståelse kring dina krav och resurser.

Kursen består av inspelade föreläsningar och digitala träffar i grupp.

Under kursen kommer ni att gå igenom:
  • Inventering gav dina värderingar och styrkor
  • verktyg i din kommunikation
  • ökad självkänsla och självförtroende
  • tankens kraft
  • kunskap och förståelse kring din egen stress
  • kompetensinventering
  • balans mellan krav och dina resurser
  • Visionsarbete
  • Selfcompassion

Mål

Under kursen får du möjlighet att inventera dig själv inifrån och ut såväl när det gäller dina värderingar och styrkor som dina rent yrkesmässiga val och kompetenser. Vilket kan leda till ökad självkänsla och att du får lättare för att till exempel marknadsföra dig själv.
Efter avslutad kurs kommer du ha ökad kunskap om dig själv vilket är en avgörande nyckel och den kvalitetssäkring som behövs för att tro på att det går att genomföra ett personligt förändringsarbete.

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som vill stärka ledningen av dig själv och bli medveten vad som engagerar och motiverar dig. Du blir medveten om dina reaktioner, tankar, känslor, drivkrafter och om vilka styrkor du har och hur du kan använda dem. Något som du har nytta av såväl privat som i arbetsliv eller i studier.

Kursen passar alla och kan vara extra bra för dig som är mitt emellan jobb, arbetssökande eller som t.ex. försöker få livspusslet att gå ihop med karriär och småbarnsliv.

För att kursen ska vara givande krävs att du är öppen för reflektion och aktivt deltagande i grupp.

Arbetssätt

Kursen hålls utan fysiska träffar. Den består av både inspelade föreläsningar och digitala träffar online i grupp.

Digitala föreläsningar

Varje vecka släpps en förinspelad föreläsning som du kan ta del av när det passar dig. Du får även en uppgift som du arbetar med under veckan. Uppgifterna och föreläsningarna publiceras på den digitala plattformen Moodle.

Digitala gruppträffar

Varje vecka finns möjlighet att delta vid en digital gruppträff där du kan diskutera veckans individuella uppgift med övriga kursdeltagare och kursledaren.

Förkunskapskrav

God datorvana krävs. Det är inte ett krav, men det är en stor fördel om du har minst fem års arbetslivserfarenhet som gör att du kan relatera till kursinnehållet.

Kursmaterial

Kursen kräver tillgång till dator med kamera, mikrofon och högtalare samt internetuppkoppling. Inloggningsuppgifter till Moodle skickas i samband med kursstart. Eventuell kurslitteratur ingår inte i priset för kursen, mer information om kurslitteratur får du i kallelsen.

Behöver du ett annat upplägg? Hör av dig! Vi tar fram skräddarsydda lösningar för alla typer av undervisning.

Du når oss på:
046-19 77 00
kurser.syd@folkuniversitetet.se

Kursledare

Annica Ollerstam

Annica har lång erfarenhet av att designa och genomföra utbildningar, föreläsningar och facilitera inom ledarskap, karriär och kompetens, kommunikation, coachning, stress och mental träning.

Erfarenheten spänner över styrelser, lednings- och arbetsgrupper, unga vuxna och senast för chefer och ledare. Annicas formella kompetens är bland annat Bachelors Degree i karriärvägledning, utbildad stresspedagog, grupphandledare och kommunikolog.

Som person är Annica pedagogisk, kraftfull och det coachande förhållningssättet genomsyrar hela henne profession. Annica vill bidra till hållbart arbetsliv genom god mental hälsa och anställningsbarhet.

Annica Ollerstam

Har du frågor?

Kontakta Kursverksamheten i Malmö

kurser.syd@folkuniversitetet.se

Tid
Meddelas senare
Tillfällen
5
Studietimmar
10
Kurs-ID
1119202
Pris
2895 kr