Praktiskt förändringsledarskap i team Distans Live

Plats Distans

Teamutbildning online som ger fördjupade insikter i teamets roll i förändringsresan. Under en halvdag genomför ni en förändring i en simulator vilket ger möjlighet att reflektera tillsammans på ett utmanande och roligt sätt.

Boka kursen nu

För dig som är förändringsledare och ditt team som har ansvar att stödja förändringen på er arbetsplats.
Teorier kopplas till ert faktiska förändringsprojekt och ger teamet insikter i vilken roll och stöd de kan ge till en lyckad förändringsresa.

Kursinnehåll

  • Simulering av ett förändringsprojekt
  • Teorier inom förändringsresan olika faser
  • Teorier om ledarstilar i de olika faserna
  • Teorier om motstånd och hur ni kan möta dem
  • Modeller för framgångsrikt förändringsledarskap
  • Praktiska råd under ert genomförande av er förändring
  • En start på den vision som ni som team behöver ta fram

Mål

Kursen ger er unik möjlighet att simulera ett förändringsprojekt där vi kombinerar caset med teorier och erfarenheter. Under simuleringen får ni direkt återkoppling på de problemområden som ni möter och får med hjälp av handledaren tillfälle att reflektera och översätta dem till ert eget förändringsprojekt.
Efter kursen får du som förändringsledare ett team som är bra rustad att stödja dig och ert förändringsprojekt.

Målgrupp

För dig som är förändringsledare och ditt team som har ansvar att stödja förändringen på er arbetsplats. Teorier kopplas till ert faktiska förändringsprojekt och ger teamet insikter i vilken roll och stöd de kan ge till en lyckad förändringsresa. Du är chef eller utsedd projektledare och leder eller ingår i ett förändringsteam för genomförandet av en förändring på er arbetsplats.

Arbetssätt

Teoretiska genomgångar varvas med ett case. Detta innebär att vi under kursen bland annat kommer att arbeta med ett simulerat fall, där ni som deltagare tillsammans med handledaren diskuterar problemområden och reflekterar över lösningar.

Kursupplägg

Kursen hålls helt online. Ni deltar i kursen på överenskommen dag och tid. I god tid innan kursstarten kommer ni få instruktioner om hur ni går tillväga för att koppla upp er och ansluta till er lektion. Kursen kräver tillgång till dator med kamera, hörlurar med mikrofon samt internetuppkoppling.

Förkunskapskrav

Det är en fördel om du som är chef eller projektledare har erfarenhet av att leda för att relatera till kursinnehållet. Som teammedlem krävs ingen förkunskap.

Kursmaterial

  • Rick Maurer: Beyond the wall of resistance
  • John P Kotter: Eight steps of change
  • Daniel Goleman: The six styles of Leadarship

Litteraturen ingår inte i kursavgiften och är inte obligatorisk utan valfri. Den är dock ett värdefullt komplement till kursinnehållet.

För simuleringsspelet tillkommer en extra materialkostnad om ca 6000 kr (med reservation att prisändringar kan ske). Vilket ger er fri tillgång till spelet i 30 dagar.

Fortsättningsmöjligheter

Den här kursen är en praktisk utbildning i förändringsledarskap för ditt förändringsteam. Uppföljningar med ditt team under resan ger dig som förändringsledare ökade möjligheter att lyckas med ditt förändringsprojekt. Dessa skräddarsys i samråd med Folkuniversitetet och kursledaren.

Behöver du ett annat upplägg? Hör av dig! Vi tar fram skräddarsydda lösningar för alla typer av undervisning.

Du når oss på:
046-19 77 00
kurser.syd@folkuniversitetet.se

Kursledare

Per-Ola Nilsson

Per-Ola Nilsson har en EMBA och har därutöver certifieringar i ledarskapsstilar och förändringsledarskap. Han har jobbat som chef i 17 år där förändring har varit i fokus.

Utöver detta även jobbat som managementkonsult med förändring som specialitet. Per-Ola har som chef genomfört omfattande förändringar i bland annat traditionstyngda verksamheter och har mött de flesta typer av motstånd som kan uppstå i en förändringsresa. Han har också utbildat och coachat många chefer i deras förändringsprojekt.

Kombinationen av de mest relevanta teorierna, hans certifiering i GMS (game management system), en unik programvara för online workshops och hans erfarenhet ger ett slagkraftigt stöd till de som befinner sig i eller står inför att genomföra en förändring i sin organisation.

Per-Ola Nilsson

Har du frågor?

Kontakta Kursverksamheten i Malmö

kurser.syd@folkuniversitetet.se

Tid
Löpande kursstart
Tillfällen
1
Studietimmar
4
Kurs-ID
1118191
Pris
2495 kr