Utveckling av ditt ledarskap - Distans Live

Plats Distans

Vad betyder egentligen att vara en bra ledare? I den här kursen får du chansen att pröva din ledarskunskaper som människa - Att motivera och sätta mål, samt att nå dem! Kursen är distanskurs som sker live via verktyget Zoom.

Boka kursen nu

Vad betyder egentligen att vara en bra ledare?

Alla har vi våra egna åsikter och uppfattning, och dom är olika vad som utgör en bra ledare. Beroende på företag och bransch ser kraven eller förväntningarna olika ut. Oavsett om du rör dig inom idrott, inom ett företag eller en förening så finns ändå det några generella egenskaper vi alla känner igen som gott ledarskap.

Under den här kursen kommer vi att jobba med:

- Att motivera – ställ öppna frågor och lyssna
Om du vill lära känna en annan nyckelperson är det vitkigt att använda öppna frågor. Det kan vara frågor som inte går att besvara konkret med ett ja eller nej. Personen du pratar med får en möjlighet att styra samtalet dit den vill, och då kommer den personen uppleva att du är en väldigt intressant människa, trots att du inte inte tagit samtalet på en djup eller detaljerad nivå.

Att aktivt lyssna på en annan människa är en speciell kunskap i sig själv. Genom att lyssna aktivt på andra personer stärker du relationen, samtidigt som du lär känna den andra personen. Genom aktivt lyssnande får du också den andra personen att känna sig sedd.

- Konflikthantering

Vad finns det för konflikt:
- Sakkonflikt
- Rollkonflikt
- Intressekonflikt
- Beteendekonflikt

Steg för steg – så hanterar du en konflikt
- Inventera
- Beskriva
- Analysera
- Bedöma
- Besluta
- Agera

- Coachande ledarskap

Ett coachande ledarskap handlar om att uppmuntra andra människor att växa och utvecklas, genom att hitta sina egna lösningar och svar. Med ett coachande förhållningssätt låter du personen själv hitta vägen framåt, eftersom det stärker motivation och engagemang. Målet med coachning tillexempel en arbetsplats är att skapa självständiga och ansvarstagande medarbetare.

I kursen jobbar vi med fem kortfattade och beprövade tips som du sedan kan börja använda i din roll som ledare:
1. Ställ frågor och var engagerad
2. Släpp tyglarna och dela ut olika verktyg
3. Återkoppla mål och delmål
4. Ge ansvar och delegera
5. Utmana medarbetare, kollegor, föreningsmedlemmar eller andra i din omgivning i att skapa insyn

- Sätta gemensamma mål – SMARTA mål

När vi pratar om SMARTA mål så finns det en princip bakom namnet, och det innebär alltså inte att du behöver vara smart för att sätta ut sådana mål. Snarare tvärtom. Genom att göra målen SMARTA ökar du chanserna för att du i längden ska orka fortsätta arbeta mot att uppnå dem. Ordet SMART är alltså en lek med bokstäver. Varje bokstav har sin egna betydelse och alla bokstäver utgör viktiga ingredienser för att målet ska bli så bra och effektivt som möjligt. Hela konceptet med SMARTA MÅL handlar alltså om att du ska formulera mål som du har bästa förutsättningen att lyckas uppnå:
S – Specifika
M – Mätbara
A – Accepterat
R – Realistiskt
T – Tidsbundet

I kursen får du en inblick i vad smarta mål innebär och hur du kan komma igång idag med att sätta upp dina egna smarta mål. Under kursen kommer du som deltagare också att få med dig teorier, metoder och konkreta verktyg.

Målgrupp och förskunskaper Ledare i alla positioner som vill lära mer om hur människor fungerar, oavsett vilket område eller bakgrund du själv har som ledare

Kursen kommer att genomföras helt online och din kursledare kommer att använda programmet Zoom för undervisningen, som är ett kostnadsfritt program för dina lektioner. Innan din första lektion så är det viktigt att du har installerat mjukvaran och skapat en inloggning.

Start: 3 mars, 2021
Dag och tid: Onsdagar klockan 09.30-12.00

Cornelia Lohf

Cornelia Lohf: ACC–certifierad coach, driven och erfaren person med förkärlek till natur och maänniskor. Cornelia har en gedigen bakgrund inom turism- och konsultingbranschen, med ett antal framstående projekt. Hon driver företaget Tourism & Consulting North AB, som arbetar med att utveckla destinationer och företag i Sverige som vill nå den utländska marknaden.

Cornelia föreläser och coachar även inom ett antal områden, såsom affärs- & produktutveckling, ledarskap och utveckling av grupper och individer. Cornelia har även arbetat i många år med att stötta företagare inom stora och globala företag.

Kursledare

Cornelia Lohf

Har du frågor?

Kontakta Peter Wester

peter.wester@folkuniversitetet.se

Tid
03 mar 2021 - 07 apr 2021
On 09:30 - 12:00
Tillfällen
6
Studietimmar
12
Kurs-ID
1094077
Pris
1350 kr