Familjejuridik - framtidsfullmakter

Plats Jönköping

Vad är en framtidsfullmakt? Vad är den bra för? Vem behöver en framtidsfullmakt och vad kan hända om man inte har en?

Boka kursen nu

En fullmakt behövs när du vill ge någon rätten att göra något i ditt namn. Med en framtidsfullmakt kan du bestämma vem som ska ha rätt att fatta beslut åt dig senare i livet, när du inte längre själv kan. En framtidsfullmakt förlänger bestämmanderätten och möjligheten att undvika det enda övriga alternativ som finns (godmanskap eller förvaltarskap). Med en framtidsfullmakt kan man skräddarsy ett avtal specifikt efter dina behov och önskemål.

Följande frågor kommer vi gå igenom:

  • Behövs en framtidsfullmakt?
  • När börjar den gälla och hur upphör den att gälla?
  • Vad kan den omfatta?
  • När är det försent att upprätta en framtidsfullmakt?
  • Vad krävs för att en framtidsfullmakt ska vara giltig?
  • Hur ser mäklare/banker på en framtidsfullmakt?

Deltagarna kommer i förväg få övningsuppgifter (case) innan föreläsningen, dessa kommer vi tillsammans gå igenom under föreläsningen för att alla ska få en inblick i hur olika förutsättning och önskemål påverkar en framtidsfullmakts innehåll.


Föreläsaren är juristen Carolina Morberg, som representerar företaget Verahill Familjejuridik. Carolina har en juristexamen (jur.kand) och arbetar brett inom den familjerättsliga juridiken, med fördjupning och särskild erfarenhet av bouppteckningar och arvsfrågor, samt olika livsjuridiska avtal, bl.a. framtidsfullmakter och testamenten. Tillsammans med Folkuniversitetet erbjuds nu workshops/föreläsningar där hon delar med sig av sin kunskap och ni kan passa på att ställa frågor om vad som händer om man inte tänker efter före. Har ni frågor som ni vill ska tas upp under föreläsningen kan ni med fördel maila dessa till carolina.morberg@verahill.se

**obs! Juristen Carolina Morberg, Verahill Familjejuredik kan inte ge fördjupad rådgivning för en enskild lyssnare då det ofta behövs mer information och ett längre samtal för att ha ett ordentligt underlag för kunna ge rådgivning för en specifik fråga. Däremot kan vi tala om generella omständigheter och ge praktiska exempel.

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst I Jönköping

info.jonkoping@folkuniversitetet.se

Tid
26 feb 2020 - 26 feb 2020
On 18:00 - 20:00
Tillfällen
1
Plats
Skolgatan 25 B, 55316 Jönköping
Visa på karta
Studietimmar
2
Kurs-ID
1050249
Pris
300 kr