Utveckla ditt tänkande på plats/online

Plats Malmö

En kurs som helt ägnas åt att utveckla konsten att tänka – klarare, djupare, mer medvetet och metodiskt. Kursen utgår från vetenskapliga rön om hjärnan och tänkandet. Kursen är i Folkuniversitetets lokaler i Malmö.

Boka kursen nu

Kursen är planerad att äga rum i Folkuniversitetets lokaler. Har du inte möjlighet att närvara på plats är du välkommen att följa den online. Om Folkhälsomyndigheten ändrar sina rekommendationer kring fysisk klassrumsundervisning med anledning av Covid-19, går kursen över till enbart onlineundervisning. Här kan du läsa hur vi tar vårt ansvar och vad vi förväntar oss av dig som deltagare.

Mål

Kursen Utveckla ditt tänkande ger dig en djupare förståelse för tänkandets konst. Du får praktiska kunskaper kring kognitiv bias och du får lära dig flera metoder för att utveckla ditt eget kreativa och kritiska tänkande.

Du får bland annat lära dig:

• Kreativt och kritiskt tänkande
  • Kognitiv bias
  • Idéutveckling
  • Problemlösning
  • Tankemetoder: planerat tänkande, associationernas kraft, att förstå på djupet, misstagens rikedom m.fl
  • Tänkandets understöd: uppmärksamhet/fokus, meditation, sömn och motion

Arbetssätt

Teori varvas med praktiska övningar, diskussioner och arbete i par eller i grupp.

Kursen är på plats samt online. Väljer du att delta online behöver du tillgång till dator med kamera, mikrofon och högtalare samt internetuppkoppling. Inga speciella program behövs. Du deltar i kursen på angiven dag och tid.

Undervisningsform

"Utveckla ditt tänkande" är en fristående kurs som även kan ses som en fortsättning på "Ledarskapets psykologi". Kursens två första tillfällen sammanfaller med de två sista kurstillfällena i kursen "Ledarskapets psykologi". Vid bokning av båda kurserna reduceras priset, vänligen uppge detta vid bokning.

Kurslitteratur

Ingen obligatorisk kurslitteratur. Vill du ha ett värdefullt komplement till kursinnehållet rekommenderar vi följande titlar:

• Konsten att tänka klart (The Art of Thinking Clearly”) av Rolf Dobelli,
  • Tänka, rätt & fel av Jens Bäckbom,
  • The 5 Elements of Effective Thinking

Fortsättningsmöjligheter

Folkuniversitetet i Malmö erbjuder även:
  • Diplomerad HR-assistent
  • Konflikthantering och förhandling
  • Arbetsrätt

Fredrik Emmerfors

Fredrik Emmerfors har en bakgrund som läkare och har fördjupat sig i kognitionspsykologi.

Under namnet Hjärnambassaden ger han föreläsningar, kurser och coaching kring bland annat kognitiv bias, beslutsfattande och idéutveckling/problemlösning.

Han jobbar även som konsult inom ledarskaps- och verksamhetsutveckling samt kring kognitiva aspekter på arbete i digitala miljöer.

På Folkuniversitetet i Malmö och Lund undervisar Fredrik bland annat i kurserna: Ledarskapets psykologi, Utveckla ditt tänkande och Diplomerad HR-assistent.

Fredrik Emmerfors

Kontakta Kursverksamheten i Malmö