Medvetet självledarskap

Plats Malmö

En kurs för dig som vill få mer självkännedom och som vill genomföra ett personligt förändringsarbete. Kursen ger dig kunskap om worklife balance och hur du kan bli effektiv och handlingskraftig både privat och i yrkeslivet!

Boka kursen nu

På den här kursen kommer du nyfiket få utforska dig själv och på så sätt få en djupare förståelse för dina värderingar, egenskaper och kompetenser och för ditt samspel med andra människor.
Du kommer få kunskap kring din egen stress och en förståelse kring dina krav och resurser.

Kursinnehåll

  • Inventering gav dina värderingar och styrkor
  • Verktyg i din kommunikation
  • Verktyg till ökad självkänsla och självförtroende
  • Tankens kraft
  • Kunskap och förståelse kring din egen stress
  • Kompetensinventering
  • Balans mellan krav och dina resurser
  • Visionsarbete
  • Selfcompassion

Mål

Under kursen får du möjlighet att inventera dig själv inifrån och ut såväl när det gäller dina värderingar och styrkor som dina rent yrkesmässiga val och kompetenser. Vilket kan leda till ökad självkänsla och att du får lättare för att t.ex. marknadsföra dig själv.
Efter avslutad kurs kommer du ha ökad kunskap om dig själv vilket är en avgörande nyckel och den kvalitetssäkring som behövs för att tro på att det går att genomföra ett personligt förändringsarbete.

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som vill stärka ledningen av dig själv och bli medveten vad som engagerar och motiverar dig. Du blir medveten om dina reaktioner, tankar, känslor, drivkrafter och om vilka styrkor du har och hur du kan använda dem. Något som du har nytta av såväl privat som i arbetsliv eller i studier.

Kursen passar alla och kan vara extra bra för dig som är mitt emellan jobb, arbetssökande eller som t.ex. försöker få livspusslet att gå ihop med karriär och småbarnsliv.

Arbetssätt

Under kurstillfällena varvas teoretiska genomgångar med diskussioner, kortare övningar och workshops.
Mellan tillfällena ges frivilliga praktiska hemuppgifter.
För att kursen ska vara givande krävs att du är öppen för reflektion och aktivt deltagande i grupp.
Observera att det är kursuppehåll vecka 44.

Förkunskapskrav

Inga förkunskaper krävs men det är en stor fördel om du har minst fem års arbetslivserfarenhet som gör att du kan relatera till kursinnehållet.

Med anledning av covid-19

Välkommen till Folkuniversitetet. Här vistas du i en trygg och säker utbildningsmiljö. För att förebygga spridningen av covid-19 är verksamheten anpassad efter Folkhälsomyndighetens föreskrifter och rekommendationer.

Om Folkhälsomyndighetens rekommendationer kring fysisk klassrumsundervisning ändras vid kursstart eller under kursens gång, kommer din kurs gå över till onlineundervisning.

Behöver du ett annat upplägg? Hör av dig! Vi tar fram skräddarsydda lösningar för alla typer av undervisning.

Du når oss på:
046-19 77 00
kurser.syd@folkuniversitetet.se

Kursledare

Annica Ollerstam

Annica har lång erfarenhet av att designa och genomföra utbildningar, föreläsningar och facilitera inom ledarskap, karriär och kompetens, kommunikation, coachning, stress och mental träning.

Erfarenheten spänner över styrelser, lednings- och arbetsgrupper, unga vuxna och senast för chefer och ledare. Annicas formella kompetens är bland annat Bachelors Degree i karriärvägledning, utbildad stresspedagog, grupphandledare och kommunikolog.

Som person är Annica pedagogisk, kraftfull och det coachande förhållningssättet genomsyrar hela henne profession. Annica vill bidra till hållbart arbetsliv genom god mental hälsa och anställningsbarhet.

Annica Ollerstam

Har du frågor?

Kontakta Kursverksamheten i Malmö

kurser.syd@folkuniversitetet.se

Tid
Meddelas senare
To 14:00 - 16:15
Tillfällen
6
Studietimmar
12
Kurs-ID
1107342
Pris
2895 kr