Konstrundan Umeå – Anmälan 2024

Välkommen att anmäla dig till höstens Konstrundan Umeå! Ett fantastiskt tillfälle att öppna upp sin ateljé eller verkstad för att bjuda in alla som är nyfikna på konst och konsthantverk.

Anmälan

Här kan du anmäla ditt deltagande. Anmälan är öppen fram till och med den 19:e juni. 

Konstrundan Umeå 2024
14-15 september
kl 11-16

Vi ses i konstvimlet!

För konstnärer och konsthantverkare

Är du konstnär och vill delta på Konstrundan Umeå? Du visar din konst i en lokal som du ordnar själv. Det kan vara din egen bostad, ateljé, trädgård eller någon annan passande lokal.

600 kr per konstnär/konsthantverkare

Anmälan för konstnärer

För föreningar och företag

1800 kr per förening/företag

Anmälan för föreningar

Folkuniversitetets roll och ansvar

Folkuniversitetet är huvudanordnare och ansvarar för administrativt arbete, framtagande av marknadsmaterial och annonsering. 

Folkuniversitetets roll och ansvar för marknadsföring

Folkuniversitetet tar fram marknadsföringsmaterial. För att skapa en enhetlig kommunikation med våra besökare är det viktigt att alla utställare använder sig av detta. Det håller ihop oss och bygger en långsiktig relation med våra besökare.

Marknadsföringsmaterialet består bland annat av en utställarskylt, affisch och informationsblad med karta över utställarplatserna.

Affischering utförs löpande på bland annat Umeå kommuns affischeringstavlor i centrum och ytterområdena.

Facebook och Instagram är våra viktigaste kanaler för att nå våra besökare. Folkuniversitetet skapar ett Evenemang för Konstrundan Umeå 2024. De utställare som har en företagssida på Facebook för sitt konstnärskap blir medvärdar. Evenemanget sprider vi även i lämpliga grupper.

Folkuniversitetet och utställare hjälps åt att sprida evenemanget. I våra inlägg lägger vi in taggar för evenemanget @KonstrundanUmeå2024 och #konstrundanumeå2024

Annonsering sker i sociala medier som Facebook och Instagram samt en tryckt annons i VK/VF. Evenemanget kommer även synas på andra lokala och nationella sidor som till exempel Visit Umeå och alltomvasterbotten.se.

Redaktionell Media och Radio kontaktas innan och vi erbjuder dem att besöka och övervaka evenemanget.

 

Ditt ansvar som medverkande utställare

Som utställare ska ni använder er av framtaget marknadsföringsmaterial. Det är viktigt att vi håller ihop det grafiska uttrycket och att alla hjälps åt att sprida och dela information i våra nätverk. Det ökar vår kännedom och bidrar till en långsiktig relation med våra besökare.

Utställarens ansvar:

-Affischera och dela ut informationsblad med karta i dina nätverk både innan och under konstrundan.

-Placera utställarskylten i anslutning till din utställarplats. Detta för att besökare ska hitta och känna igen sig under sin tur.

Utställarskylten, affischer och Informationsblad med karta hämtar du vid receptionen på Folkuniversitetet i Umeå, Nygatan 43. Det finns även att tillgå som digitalt i form av PDF. Detta marknadsföringsmaterial ska synligt placeras ut hos dig både innan och under konstrundan.

-Dela, gilla och skapa inlägg på Facebook och Instagram och länka till vårt gemensamma evenemang med taggen @KonstrundanUmeå2024 samt #konstrundanumeå2024

Har du frågor?

Kontakta Ingela Bäckman

ingela.backman@folkuniversitetet.se