"Jag uppskattar möjligheten att ha individuella lektioner"

Folkuniversitetet skräddarsyr sina kurser i form av olika längd, i grupp eller individuellt, samt anpassar innehåll och upplägg för att passa just en person eller ett företags eller organisations unika behov.

Pavla Selingerova berättar

Pavla Selingerová läser en kurs i Svenska C1 på Folkuniversitetet i Umeå. Pavla är utbildad läkare, men för att få sin svenska läkarlegitimation behöver hon dokumenterade kunskaper på en C1-nivå. 

 

Hur upplever du utbildningen?

Jag tycker att utbildningen är väldigt bra strukturerad och samtidigt är det riktigt roligt eftersom vi gör många olika typer av uppgifter så det inte är tråkigt och enformigt. Jag har också ett bra studiematerial, så sammanfattningsvis är jag mycket nöjd med lektionerna.

Vad uppskattar du mest med din utbildning?

Jag uppskattar möjligheten att ha individuella lektioner mest, dessutom är min lärare Fredrik väldigt tålmodig och kan förklara grammatiken och möjliga oklarheter på bra sätt. Han är intresserad av att jag kan förstå allt noggrant vilket anser jag jätte viktigt. Jag tycker att det är en stor lyx att ha individuella språklektioner. 

Vad ger kursen dig både som privatperson och i din yrkesroll?

Jag kan se att det är inte så enkelt att lära sig ett helt nytt språk från grunden när man är över 30 år. Med tanke på att jag behöver prata väldigt bra svenska för att börja arbeta i Sverige, är det helt avgörande för mig för att lära mig så fort och så bra som möjligt. Därför är jag väldigt tacksam för en bra lärare och bra studiematerial, eftersom mina svenska studier är lite lättare tack vare det.

Är utbildningen som du förväntade?

Jag kan ärligt och utan tvekan säga att utbildningen är mycket bättre och roligare än jag förväntade! 

Skulle du rekommendera andra att gå denna utbildning?

Det skulle jag absolut göra. Det är värt det.