”Det är aldrig för sent för kompetensutveckling”

Senast ändrad

Under många år arbetade egenföretagaren Eva Kusoffsky med grafisk formgivning och webb. Men i våras slutade uppdragen att komma in och plötsligt stod hon utan jobb. Redan tidigare hade Eva bestämt sig för att bredda sin kompetens och gick därför en diplomutbildning på Folkuniversitetet.

Eva Kusoffsky som läst Diplomerad Webbutvecklare

Idag är Eva färdig diplomerad Webbutvecklare.
– Nu kommer jag kunna sälja webbshoppar och webbsidor till mina kunder, säger hon förhoppningsfullt.

Eva Kusoffsky bor i Vasastan i Stockholm och tillhör gruppen 50+. Under större delen av sitt yrkesliv har hon arbetat som konsult inom grafisk formgivning och som webbproducent. Sedan april i år, när Corona-pandemin slog till, söker hon jobb.   

Redan i höstas bestämde sig Eva för att kompetensutveckla sig inom webbutveckling, ett område som gränsar till det hon sysslat med tidigare. Hon valde att gå kursen Diplomerad Webbutvecklare för att hon ville lära sig mer om hur man bygger hemsidor och för att få en större förståelse för webben.

– På kursen fick vi grundläggande kunskaper för att kunna jobba som webbutvecklare; programmeringspråken HTML, CSS, Javascript, Bootstrap, PHP, Wordpress och att skapa databaser, berättar Eva Kusoffsky.

Aldrig försent att utbilda sig
Eva tycker att kursen hade ett bra pedagogiskt upplägg med undervisningsmaterial som var lätt att ta till sig.

– Det var och är fortfarande lätt att gå tillbaka och titta på vad vi gjorde vid en specifik lektion om jag skulle behöva repetera det vi lärde oss, eller om man glömt så här i efterhand. Vi hade en fantastiskt bra lärare! tillägger Eva nöjt.

Det viktigaste hon tar med sig från utbildningen är förutom de grundläggande kunskaperna alla tips för att lära sig mer, till exempel tutorials och webbplatser med mer information och övningar.

– En annan viktig insikt är att det aldrig är försent att kompetensutveckla sig. Jag har fått massor med ny kunskap som jag definitivt kommer att använda och som jag känner mig inspirerad av. Och jag kommer också att plugga vidare och lära mig ännu mer. Jag är verkligen en förespråkare för det livslånga lärandet! säger Eva.

Kombinera det nya med det gamla
I framtiden vill hon jobba mer med att skapa hemsidor från grunden åt olika kunder. Designtänket har hon med sig sedan tidigare.

– Jag kommer se till att få användning för min nya digitala kompetens och ser fram emot att sälja digitala lösningar, webbshoppar, webbsidor och även trycksaker till mina framtida kunder, säger Eva.

Evas tips till den som är intresserad av att gå kursen Diplomerad Webbutvecklare
– Gå den! Det är väl värt pengarna och du får en bra fullmatad utbildning inom webbutveckling, antingen för att studera vidare eller för att kunna prata med utvecklare på din arbetsplats. Men sätt av tid till att plugga hemma också.

 

Se alla diplomutbildningar på Folkuniversitetet i Stockholm