Mötena med kreativa människor ger mycket kraft

Senast ändrad

Möt Lotta som jobbar på Folkuniversitetet i Östergötland. Hon har jobbat länge inom organisationen, men har hittills aldrig haft det långtråkigt. Genom åren har hon haft en mängd olika arbetsuppgifter, allt ifrån cirkelledare till att arrangera forskningsföreläsningar.

Lotta Arrelid på Folkuniversitetet i Norrköping

Hej, vem är du?
– Jag heter Lotta Arrelid och jobbar runt om i Östergötland men har mitt kontor i Norrköping. Jag bor på en liten gård utanför Norrköping med min man, och just nu har vi ca 60 djur av olika slag. Vi gillar att odla och försöker bli självförsörjande på grönsaker. För två år sedan gick jag en utbildning om ekologisk odling så vår miljö är något som intresserar mig. Finns det tid över håller jag på med hantverk, och jag gillar att läsa och att lösa korsord.

Vad jobbar du med?
– Jag har arbetat ganska länge på Folkuniversitetet och har haft en mängd olika arbetsuppgifter, det är därför det aldrig blivit långtråkigt. Sedan ungefär två år tillbaka arbetar jag med kulturarrangemang och föreläsningar. En stor del består av forskningsföreläsningar men vi har även en hel del andra föreläsningar. Sedan är det olika typer av kulturarrangemang som kan vara allt från utställningar och visningar till musikframträdanden. Jag är också vår stiftelses representant i nationella forskningskommunikationsgruppen, och jag arbetar även mot Senioruniversitetet i Norrköping.

Vad är roligast med ditt jobb?
– De många mötena med kreativa människor ger mycket kraft tillbaka in i jobbet. En arbetsdag kan se väldigt olika ut och en stor del av trivseln är naturligtvis mina kollegor. Jag gillar också att Folkuniversitet ger sina medarbetare så stor tillit, vilket ger ett stort eget ansvar. Det ger både frihet och samtidigt lust att försöka ge det bästa tillbaka.

Vad är största utmaningen med ditt jobb?
– Den största utmaningen är nog att hålla alla bollar i luften samtidigt. Under ett år är det flera tusen arrangemang att hålla koll på. Men också att hela tiden se till att det kommer in nya samarbeten. Eftersom jag är en "listmänniska" tog det mig många år att acceptera att de planer du har i början på dagen snabbt omkullkastas av annat viktigare som kommer till, att inte se det som ett störningsmoment utan tvärt om – tycka att det är kul!

Har du någon oanad talang, eller ett motto i livet?
– Jag har bott på Island och arbetat i en fiskfabrik med att rensa fisk på ackord, så jag är haj (haha!) på det kan man säga. Motto kan vara att leva enkelt och vara tacksam för det man har istället för att beklaga det man inte har.