Gemytlig stämning på ölbryggerikurs

Senast ändrad

Patrik Fors driver mikrobryggeriet Fors Bryggeri. På fyra år har han gått från hängiven hembryggare till att starta eget bryggeri med försäljning på bland annat Systembolaget. Nu anordnar han även ölbryggningskurser.

Patrik driver Fors Brygggeri och håller kurser för FU.

Att undervisa är dock inget nytt för Patrik som är lärare i Hem- och konsumentkunskap på Skolgårda skola. Hans stora intresse för dryck och mat delar han även med sig med en kurs i oktober hur man gör egen korv! 

Vad fick dig att starta ett mikrobryggeri?
– Jag fick väldigt god respons på de öl jag bryggde och ville testa om det gick att få ut ölen kommersiellt till krogar och Systembolaget. Och det gick bra!

Varför ska man gå en kurs hos dig?
– Genom att gå en kurs via Folkuniversitetet och Fors bryggeri så får du en bra grund att stå på om du vill fortsätta att brygga hemma. Du får tips och råd på vilken utrustning som behövs och var man kan införskaffa den. Dessutom provar du att brygga med sådan utrustning som många hembryggare har.

Vad är det roligaste med att hålla ölbryggningskurser?
– Det är väldigt roligt eftersom deltagarna är nyfikna, läraktiga och verkar uppskatta den gemytliga stämningen och att få uppleva hantverket att tillverka sin egen öl.

Vilka trender inom ölbryggeri är heta just nu?
– Så här när hösten står för dörren så brukar någon av ölen vi brygger vara av det mörkare slaget, till exempel en stadig julöl. Det är trendigt just nu med öl som innehåller bär och syrlighet.