Frågor och svar om studiecirklar

Här har vi samlat de vanligaste frågorna vi får kring att starta eller driva en studiecirkel.

Frågor och svar om studiecirklar

Jag har glömt mitt login, vad ska jag göra?

Ingen fara! Hör av dig till din kontaktperson hos oss så kan vi hjälpa dig. Om du kommer ihåg ditt användarnamn men inte lösenord så kan du återställa ditt lösenord med hjälp av ditt telefonnummer här.

Hur mycket pengar kan vi få?

Folkuniversitetet ger olika former av stöd. Vi kan ge viss ersättning för utlägg ni haft knutna till ert lärande i cirkeln men ofta kan det kanske vara bättre och mer värdefullt att ni får stöd av oss på annat sätt. Till exempel genom att låna lokal eller utrustning, få experthjälp inom ert ämne eller gå någon av de kurser vi erbjuder.

Får man vara med i flera studiecirklar?

Ja, det får man. Tänk på att det finns regler för hur mycket studiecirkelverksamhet du kan delta i, både per vecka och utslaget per år. Läsa mer om regler och gränser.

Får man ha studiecirklar i flera olika studieförbund?

Er studiecirkel får bara rapportera till ett studieförbund. Det görs regelbundna kontroller mellan studieförbund för att se till att verksamhet inte dubbelrapporteras. Om ni har flera studiecirklar, i till exempel en förening, ser vi helst att ni väljer ett studieförbund att samarbeta med för att underlätta uppföljning och kontroll.

Vad kan vi få pengar för?

Ni kan få ersättning för utlägg ni haft som är knutna till ert lärande. Detta kan t.ex. vara studiematerial, del av lokalhyra, förbrukningsmaterial, resekostnader, studiebesök, föreläsararvoden och annat ni kan relatera till ert lärande. Vi är alltid restriktiva med ersättningar för sådant som är svårt att skilja från privata kostnader som till exempel livsmedel och kläder.

Kan vi ha vår cirkel i era lokaler?

Ja, vi har lokaler för flera olika typer av verksamhet. Hör av er till oss med vad ni önskar, så försöker vi lösa det på bästa sätt.

Är det jobbigt att ha studiecirkel?

Nej, det är jättelätt! Ni anmäler och rapporterar cirkeln på nätet - och ni kan till och med göra det i mobilen. Läs mer om hur det går till.

Vi är intresserade av ... - går det att ha som studiecirkel?

Antagligen! Det mesta som innefattar ett lärande går att göra i formen studiecirkel. Hör av er till oss, så hjälper vi er.

Vi är en organisation - kan vi ha studiecirklar?

Antagligen! Hör av er till oss, så hjälper vi er.

Vad innebär det att vara cirkelledare?

Du har hand om rapporteringen till oss, du genomgår en cirkelledarutbildning, samtidigt som du har en ihopknytande roll inom cirkeln.

Vilken typ av lokaler finns hos er?

Vi har klassrum, mötesrum, teater- och danssalar och musikreplokaler!

Vad kan jag ange som studiematerial?

Ange de källor ni använt för lärandet i cirkeln, till exempel tryckt/digital bok eller artikel, videoklipp eller webbsida, projektplan, handbok ,etc. Ange titel, författare och ev. länk till materialet. Penna, papper eller annan materiel är inte giltiga studiematerial.

Är vår studiecirkel öppen för alla?

Nej, i den här typen av studiecirkel bestämmer ni själva vilka som ska vara med.

Starta studiecirkel