Tre snabba om Färg utan gränser

Senast ändrad

Monica Wukmirovic håller i Färg utan gränser, en studiecirkel i Gislaved för den som vill experimentera med färg och utveckla sin konstnärliga sida. Vi ställde tre snabba frågor till Monica om studiecirkeln.

Bild: Privata, @art_by_me_monica 

Hej Monica! Berätta lite om Färg utan gränser.
– Vi jobbar framför allt med akrylfärg på canvasduk, men jag kommer även att introducera andra material. Det jag vill är att få deltagarna att våga skapa själva. Meningen är att de ska våga vara kreativa och använda sin fantasi. 

– Just nu är det fyra kvinnor i gruppen som ses två gånger i veckan men vi få se hur det kommer fortsätta och hur stort intresset är.

Vem riktar sig Färg utan gränser till?
– Studiecirkeln riktar sig till nybörjare, man behöver ingen förkunskap – bara intresse. Just nu är det bara kvinnor men män är också välkomna.

Hur ser din egen relation till konst och pyssel ut?
– Jag är lärare i förskoleklass och konsten är min hobby. Att måla är avkopplande för mig. 

– I min privata konst står kvinnan i fokus, kvinnan som vågar ta plats och blottar sin känslor, som signalerar styrka, sårbarhet och mysterier. Vill ni se mer av min konst kan ni kika på min Instagram: @art_by_me_monica 

Är du intresserad av att gå med i Färg utan gränser? Skicka en intresseanmälan till zaneta.mandarovska@folkuniversitetetet.se