Sök Meny
Folkuniversitetet på Campus

Folkuniversitetet på Campus

Har du någon gång tänkt tanken att du vill göra något konstruktivt, engagera dig i ett ämne, ordna en träff för likasinnade eller lära dig mer om ett ämne du brinner för? Folkuniversitetet på Campus är studenternas studieförbund och har kontoret vid Lindellhallen på universitetet. Vi hjälper dig att förverkliga din vision.

Mer information

Folkuniversitetet på Campus

Sedan 2012 har Folkuniversitetet på Campus varit en positiv kraft för ökat engagemang av studenter och studentföreningar. Vi organiserar utbildningar i föreningskunskap, arrangerar föreläsningar och workshops samt bistår en mängd föreningar och fria grupper med vår kunskap inom folkbildningen.

Att engagera sin förening eller sin fria grupp i folkbildningen och inleda samarbete med Folkuniversitetet är att skaffa sig en ny resurs för organisering, kompetensutveckling, administrativ hjälp, marknadsföring samt för att bredda sitt kontaktnät. Genom att organisera sitt arbete i studiecirkelform når man enklare en demokratisering av kunskapen och kan bättre utnyttja alla resurser som medlemmarna bidrar med.

Folkuniversitetet på Campus vill vara katalysatorn för bra idéer. Med vår kompetens och expertis kan dina tankar gå från ord till handling och från idé till en verklig rörelse.

 

Studiecirkeln

En studiecirkel är den premierade formen av organisering inom folkbildningen. I en Studiecirkel samlas personer med ett gemensamt intresse (exempelvis en förening, en teatergrupp eller en bokcirkel) med syftet att utveckla sin kunskapsnivå inom ett givet område. Cirkelformen underlättar allas lika värde och främjar delandet av kunskap mellan alla deltagare under ledning av en cirkelledare. Folkuniversitetet stödjer alla sina studiecirklar på individuell basis, för att just den gruppen- eller föreningen skall kunna utvecklas. Vi vill vara en stötta som bidrar till att cirkeldeltagarna utvecklas och att gruppen når sin fulla potential.

Kontakta oss:

Vill du veta mer om samarbeten med Folkuniversitetet på Campus är du välkommen att kontakta oss på 090-711462, eller besök oss på kontoret i Umeå Studentkårs korridor i Samhällsvetarhuset. Det går också bra att maila på staffan.alander@folkuniversitetet.se.

Samarbetspartners

Folkuniversitetet på Campus har för närvarande ett antal samarbetspartners bland studenter och studentföreningar vid Umeå universitets olika campus:

                                                    

 

Har du frågor?

Kontakta
090-711462
staffan.alander@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Rabatt på böcker