Viktigast att hitta nya vägar

Teamwork är nyckeln till en lyckad matchning. Det säger Jörgen Nilsson, handledare på Rusta och matcha i Göteborg som hjälper dig som behöver stöd i ditt jobbsökande.

Vad kan jag förvänta mig av Rusta och matcha på Folkuniversitetet?

Om du behöver ett jobb eller komma ut i utbildning och har haft svårt med det så hjälper vi dig. Det viktigaste är att du hittar nya vägar. Jag brukar förklara det så här: Om jag åker från Göteborg till Stockholm och det blir stopp i Alingsås – måste jag då åka tillbaka till Göteborg, eller jag kan jag hitta en annan väg där jag är just nu?

Vad gör dig till en bra personlig handledare?

Jag är bra på att peppa dig att försöka hitta nya vägar. Jag uppmuntrar dig att våga, får dig att se att du har mer kunskaper än vad du tror och vägleder till att stärka och komplettera din kompetens, till exempel genom utbildning. Jag är också mån om att skapa tillit. Du ska känna att jag finns där för att hjälpa till.

Vad driver dig i jobbet som handledare?

Jag tycker om att jobba med människor och att se förändringar. Om du har viljan att komma framåt sporrar det mig oerhört mycket. En av mina starkaste drivkrafter är att lära känna dig och få dig att växa.

Kan du nämna tre saker som ökar mina chanser att få jobb?

Många arbetsgivare förutsätter att du har körkort och fullständiga betyg från gymnasiet. Erfarenhet av att ha varit ute i arbete är också viktigt.

Vad är receptet på en lyckad matchning?

När du och jag samarbetar som ett team. Då kommer vi att lyckas – helt säkert!