Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Efter Sfi

Läs vidare efter sfi

Om du vill läsa vidare när du är klar med dina sfi-studier finns det många möjligheter inom Folkuniversitetet. Här hittar du några av utbildningarna som du kan läsa hos oss!

 • Vill du fortsätta utveckla din svenska eller söka till vidare studier? Då är fortsättningskurserna i SaS grund och SvA 1-3 en bra väg att gå. Kurserna utvecklar ditt språk ytterligare för att du lättare ska kunna komma ut i samhälls-, studie- och arbetsliv.

  SAS-grund och SVA 1-3

  Vill du fortsätta utveckla din svenska eller söka till vidare studier? Då är fortsättningskurserna i SaS grund och SvA 1-3 en bra väg att gå. Kurserna utvecklar ditt språk ytterligare för att du lättare ska kunna komma ut i samhälls-, studie- och arbetsliv.

 • Folkuniversitetet har YH-utbildningar inom många olika branscher. Utbildningarna är avgiftsfria, berättigar till studiemedel och sker i samarbete med arbetslivet.

  Yrkeshögskoleutbildningar

  Folkuniversitetet har YH-utbildningar inom många olika branscher. Utbildningarna är avgiftsfria, berättigar till studiemedel och sker i samarbete med arbetslivet.

 • Här finns vårt aktuella utbud av kurser för blivande tolkar. Du kan läsa till kontakttolk där handledarna är auktoriserade kontakttolkar med lång erfarenhet.

  Tolkutbildningar

  Här finns vårt aktuella utbud av kurser för blivande tolkar. Du kan läsa till kontakttolk där handledarna är auktoriserade kontakttolkar med lång erfarenhet.

 • Korta vägen är till för dig som är arbetssökande och har studerat minst två år på universitet eller högskola. I första hand för dig som har studerat i ett annat land.

  Korta vägen

  Korta vägen är till för dig som är arbetssökande och har studerat minst två år på universitet eller högskola. I första hand för dig som har studerat i ett annat land.

Så anmäler du dig

Toggle module

Ansök via Växjö kommun. Ladda ner ansökningen via kommunens hemsida, om du har tillgång till BankID. Eller besök Centrum för vuxnas lärande som ligger på Kungsgatan 9.

Kom ihåg att välja Folkuniversitetet som skola/utbildningsanordnare.

Film om kursplan för sfi

Toggle module

Film om kursplan för sfi - textad version

Toggle module

Tidigare sfi-elever ger tips!

Toggle module