Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Dansutbildning jazz/commercial

Dansutbildning jazz/commercial, 1 år

Dansutbildning jazz/commercial är en unik förberedande ettårig heltidsutbildning. Den ger dig bred kunskap i jazz, hiphop/street, contemporary och balett. Här skapar vi en fusion mellan commercial hiphop och teknisk dans på ett sätt som är unikt, nytänkande och skapar allsidiga dansare. Utbildningen berättigar till studiemedel från CSN. Välkommen med din ansökan!

Vi vill stötta din utveckling! Vi vill uppmuntra ditt skapande, stimulera din nyfikenhet och hjälpa dig att utvecklas. Dina drömmar och mål är viktiga för oss!

Undervisningen på Dansutbildning jazz/commercial sker enligt ett fast schema på dagtid som kompletteras med ämnesfördjupning i form av lektioner på kvällstid. Det ger dig möjlighet att i samråd med dina lärare sätta ihop ett individuellt schema.

Förutom de grundläggande dansteknikerna får du en introduktion i gestaltning och komposition, rytmik, anatomi/kroppsmedvetenhet, dansens historia, metodik, koreografi och i improvisation/freestyle teknik. Det ingår dels i de ordinarie dansklasserna och dels i form av workshops. Auditionträning inför fortsatta studier eller jobb sker på våren.

Du får också handledning i att skapa och arbeta med egna kompositioner/koreografier och att visa upp resultatet på scen. Våra lärare har stor erfarenhet, är välutbildade och engagerade. Du kommer också att ha en egen fadder från Yrkesdansarutbildningen som stöd i din utveckling. Vi gör studiebesök på andra skolor, museer, tävlingar, events med mera.

Instudering av koreografier, repetitioner med ljussättning och ljud ingår inför föreställningarna som genomförs i slutet av varje termin, samt vid ett flertal tillfällen under terminernas gång. Skolan anordnar offentliga battles under läsåret där eleverna uppmuntras att delta. På hösten gör vi en gemensam föreställning tillsammans med Yrkesdansarutbildningen, Dansutbildning modern/nutida och Musikalutbildningen och på våren har vi vår egen avslutningsföreställning.

Din personliga utveckling ligger i fokus på Dansutbildning jazz/commercial
På Balettakademien finns lång erfarenhet av att undervisa studenter som börjar sin professionella dansutbildning efter avslutade gymnasiestudier. Vi utgår från en helhetssyn på din utveckling och från det senaste inom dansmedicinsk forskning. De lärare som knyts till utbildningen är professionella pedagoger eller verksamma dansare med mycket erfarenhet och vi lägger lika stor vikt vid deras pedagogiska kompetens och entusiasm som vid deras egna konstnärliga erfarenheter.

Koordinator för Dansutbildning jazz/commercial är Lottie Lundström Ruther.  

Sista ansökningsdag

30 april 2019

Audition

5 maj 2019

Utbildningsstart

Augusti 2019

Kursavgift

58.000 kr (29.000 kr per termin), audition 500 kr. 

Utbildningar

Toggle module

Schoolsoft

Toggle module

In English

Toggle module