Svenska B2 del 2, Swedish course through Skype

Take the opportunity to study Swedish through Skype in very small groups - maximum of eight participants per group. The aim of the course is to enable students to communicate in common everyday situations. We focus on communicative skills and you actively participate during lessons, using Swedish from the start. Swedish is the language of instruction.

På våra halvintensiva kurser studerar du två dagar i veckan under åtta veckor. Fokus ligger på muntlig kommunikation. Nivån är indelad i del 1, del 2 och del 2+.

Kursens mål

Målet är att du, efter B2 del 1, del 2 och del 2+ någorlunda korrekt ska kunna formulera dig på mer än ett sätt, både muntligt och skriftligt. Du ska kunna förstå det mesta i talat standardspråk och det mesta i allmänna texter, tidningsartiklar och lättare skönlitteratur.

Förkunskaper

Detta är en fortsättningskurs och passar dig som har läst nivå B2 del 1 eller har motsvarande förkunskaper.

Arbetssätt

• Vi arbetar med alla språkfärdigheter – tala, läsa, höra och skriva
  • Fokus ligger på muntlig kommunikation
  • Undervisningen sker på svenska
  • Du deltar aktivt på lektionerna
  • Övningar i par och små grupper är en viktig del av undervisningen; du får använda språket maximalt
  • Du behöver lägga ner ett par timmars hemarbete inför varje lektion
  • Din lärare hjälper dig att bedöma dina framsteg kontinuerligt

Kursupplägg

Kursen går två gånger i veckan under 8 veckor. Totalt 30 studietimmar. Räkna med några timmars hemarbete. Gruppundervisning, max 9 deltagare.

Litteratur/Material

Rivstart B1 + B2 Textbok och övningsbok ISBN: 9789127434233 och övningsbok ISBN: 9789127434240 (P Levy Scherrer, K Lindemalm, Natur och Kultur 2015). Facit och webbövningar till boken finns på www.nok.se/rivstart. Du behöver en tvåspråkig ordbok. Kurslitteratur ingår inte i avgiften. Deltagare som studerar hos oss får 5 % rabatt då dom handlar litteraturen hos Bokus (www.bokus.com). Deltagare/elever ska när de handlar använda kampanjkoden; funi5 för att få del av rabatten.

Fortsättningsmöjligheter

Vi erbjuder fortsättningskurser till alla pågående kurser. Vår ambition är att du skall få samma tid, lärare och lokal på din fortsättningskurs som du hade tidigare.

Kursintyg

Vid begäran skriver vi gärna ett kursintyg för aktuell kurs vid 75 procents närvaro.

Övrig information

För att undervisningen ska fungera så problemfritt som möjligt måste ni innan kursstart ha: Bredbandsuppkoppling (1024 kbs eller högre), Skype privat version och inte business version, (laddas ner från länken nedan), Headset om inte mikrofon är inbyggd samt webbcamera. Vi ber er kontrollera att ni använder den senaste versionen av Skype och att ni under lektionerna är ensamma i rummet. Var vänlig uppge ert Skypealias vid bokning av kursen i meddelandefältet.

När din kurs närmar sig sitt slut kommer det att skickas en kursutvärdering till din mailadress. Vi skulle uppskatta om du tog dig tid att besvara denna enkät då din åsikt är mycket viktig för oss. Tack på förhand! Vi erbjuder ytterligare ett tiotal språkkurser via skype.

Ni får 10% rabatt om ni väljer att betala för 3 kurser i förskott.

Polina Gulianytska

Kundtjänst i Södertälje
info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Boka nu!