Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Svenska A2 del 2

Svenska A2 del 2

Det här är den andra kursen i svenska på nivå A2. Du utvecklar din förmåga att på svenska berätta om saker i din vardag och kommunicera med andra om familj, intressen, närmiljö och arbete.

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som har läst Svenska A2 del 1 eller på annat sätt fått motsvarande kunskaper. Gör gärna vårt språktest för att bedöma dina förkunskaper.

Mål

  • Att utöka ordförrådet
  • Att kunna delta och ge respons i enkla informativa samtal
  • Att kunna fungera i mycket enkla sociala samtal
  • Att kunna läsa och förstå en enklare text och kunna hitta viss information i textmaterial
  • Att kunna producera en enklare text

Efter kursen har du en del av kunskaperna i svenska på nivå A2 enligt Europarådets referensram för språk.

Innehåll

  • Muntliga kommunikationsövningar för att träna förmågan att samtala och beskriva
  • Utveckling och befästande av grundläggande grammatik
  • Ordförråd och fraser: utbildning och arbetsliv, boende, kroppen, hos doktorn, livsstil, massmedier, nyheter, telefonsamtal och småprat

Kursmaterial

Rivstart A1+A2, textbok och övningsbok, av Paula Levy Scherrer och Karl Lindemalm, Andra upplagan från 2014, Natur och Kultur, Stockholm. Kursen behandlar kapitel 16-20. Litteraturen ingår inte i kursavgiften. Ta med böckerna till första lektionen.

Studieform

36 studietimmar à 45 minuter. Kursen ges två gånger i veckan under sex veckor, utom första och sista veckan, då det bara är en lektion.

Anmälan

Anmälan görs via webbformuläret som du hittar via länken "Boka kursen nu". Om du inte har svenskt personnummer ska du använda det engelska formuläret. Uppge då ditt födelsedatum samt vilket land du har medborgarskap i. Kort efter din anmälan får du en bekräftelse. Ungefär en vecka innan kursstart får du en kallelse med praktisk information om kursen samt en faktura om du valt detta betalsätt.

Vi uppskattar om du anmäler dig senast två veckor innan kursstart. Om vi inte fått in tillräckligt många anmälningar ca en vecka innan planerad kursstart kan vi komma att ställa in kursen.

Rabatter vid Folkuniversitetet i Uppsala

Återanmälningsrabatt 10 %
Rabatten gäller om du anmäler dig till en ny kurs hos oss direkt nästföljande termin. För att få tillgång till denna rabatt behöver du uppge vid anmälan (i meddelandefältet) att det gäller en återanmälan samt välja att betala kursen via faktura. Vi återbetalar inte rabatten om du redan har betalat med kontokort (utom om du saknar svenskt personnummer, för i så fall måste du förbetala hela beloppet med kort och sedan återbetalar vi rabatten).

Studentrabatt 20 %
Du som är student (ej doktorand) vid ett universitet i Sverige får 20 % rabatt på kursavgiften. För att få tillgång till rabatten behöver du uppge att du är student samt ditt studentkortsnummer vid anmälan (i meddelandefältet). Mejla även en bild på ditt studentkort till info.uppsala@folkuniversitetet.se Du måste också välja att betala kursen via faktura. Vi återbetalar inte rabatten om du redan har betalat med kontokort (utom om du saknar svenskt personnummer, för i så fall måste du förbetala hela beloppet med kort och sedan återbetalar vi rabatten).

Olika rabatter kan inte kombineras.

Swedex - ett bevis på dina kunskaper i svenska

Varje termin anordnar vi Swedexexaminationer, som finns på nivåerna A2, B1 och B2. Swedex är en internationell examen i svenska som främmande språk, som kan tas oavsett hur du lärt dig svenska. Läs mer via Swedexlänken nedan, och kontakta respektive testcenter om du vill göra testet.

Länkar

Kursledare

Simona Ciot

Har du frågor?

Kontakta
Folkuniversitetet i Uppsala
info.uppsala@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Plats
Bergsbrunnagatan 1, 75323 UPPSALA
Kursstart
12 nov 2019
Slutdatum
19 dec 2019
Antal veckor
7 veckor
Tid kvar till startdatum:
0 dagar
Tider
Ti 17:30 - 20:00
To 17:30 - 20:00
Studietimmar
36
(En studietimme är 45 minuter)
Tillfällen
12 st
Arr nr.
1019279
Platser kvar
Ja
Pris
2 850 kr

Nyhetsbrev