Europeisk portugisiska A1 enskild undervisning

En heldistanskurs i europeisk portugisiska för dig som inte har läst portugisiska tidigare.

Mål

Efter kursen har du en del av kunskaperna i portugisiska på nivå A1 enligt Europarådets referensram för språk. När du har uppnått nivå A1 kan du presentera dig själv och fråga andra om deras namn och var de bor. Du kan förstå och använda enkla ord och fraser som rör dina behov eller konkreta vardagssituationer. Du kan samtala med någon som talar långsamt och tydligt.

På kursen får du lära dig:
  • vanliga ord och enkla fraser
  • berätta om dig själv
  • ställa enkla frågor och förstå enkla svar
  • grundläggande grammatik
  • tala och skriva på portugisiska om enkla ämnen
  • kultur och samhällsliv där språket talas

Kursupplägg

Kursen pågår under 9 veckor och ni träffas varannan vecka för en lektion via skype. Kursen omfattar fem lektioner via skype á 45 minuter. Däremellan får deltagaren uppgifter med texter, grammatik och övningar att lösa.
I vår undervisning använder vi oss av den digitala anslagstavlan Padlet. Under kursen kommunicerar lärare och deltagare via skype, e-post och Padlet.
Du behöver en dator med bra internetuppkoppling och e-postadress. Kursen följer strukturen av kurslitteraturen Portugues XXI och materialet som läraren lägger in i Padlet kan bestå av worddokument, pdf, ljudfiler, video, mm.

Kurslitteratur

Portugues XXI, Livro do aluno com CD, Portugues XXI Caderno de exercícios.
Kurslitteraturen innehåller övningar i alla språkfärdigheter: läsa, höra, skriva och tala. Kurslitteraturen ingår inte i priset för kursen. Information om var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen.

Lärare

Din lärare har portugisiska som modersmål eller har bott en längre tid i ett land där portugisiska talas. Pedagogen har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper som ligger till grund för en omväxlande och stimulerande undervisning.

Bra att veta om kursen

Denna kurs är helt på distans utan fysiska träffar. Kursen omfattar fem lektioner via skype á 45 minuter. Det finns givetvis möjlighet att köpa ytterligare lektioner via skype, om man så önskar.

Maria Vaz Olsson Att dela med mig av det jag älskar mest av allt lät spännande. Läs mer om Maria Vaz Olsson

Cristina Boldrini Tisci
cristina.boldrini-tisci@folkuniversitetet.se

Boka nu!

Föreningsgatan 1, 29133 KRISTIANSTAD
Löpande kursstart
Slutdatum
24 apr 2019
Antal veckor
9 veckor
On 17:30 - 18:15
(En studietimme är 45 minuter)
5 st
2 945 kr

Prenumerera mera!

Ort
(Falkenberg, Halmstad, Helsingborg, Kalmar, Karlskrona, Kristianstad, Lund, Malmö eller Växjö)
E-postadress

Behöver du hjälp?

Hör av dig till oss så hjälper vi dig att hitta rätt kurs eller nivå.
info.kristianstad@folkuniversitetet.se

Hitta din kursnivå

A1 Jag kan förstå och använda mycket enkla meningar och samtala hjälpligt med någon som talar långsamt och tydligt.

A2 Jag kan förstå fraser som rör personliga förhållanden och på ett enkelt sätt beskriva mig, min familj och mitt arbete.

B1 Jag kan oförberedd delta i vardagliga samtal, länka ihop fraser och förklara mina åsikter.

B2 Jag förstår huvuddragen i komplexa texter och kan nästan obehindrat samtala detaljerat om olika ämnen.

C1 Jag kan läsa krävande texter med underförstått innehåll, prata utan att leta efter ord och använda språket effektivt för olika ändamål.

C2 Jag kan höra, läsa och prata språket så gott som flytande, referera fakta och argument och använda stilvariationer.

Utförligare beskrivning