Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Italienska A1 del 2

Italienska A1 del 2

Förkunskaper


Det här en kurs för dig som läst en termin italienska på nybörjarnivå tidigare.

Mål

Efter kursen har du en del av kunskaperna i italienska på nivå A1 enligt Europarådets referensram för språk. När du har uppnått nivå A1 kan du presentera dig själv och fråga andra om deras namn och var de bor. Du kan förstå och använda enkla ord och fraser som rör dina behov eller konkreta vardagssituationer. Du kan samtala med någon som talar långsamt och tydligt.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

  • vanliga ord och enkla fraser
  • berätta om dig själv
  • ställa enkla frågor och förstå enkla svar
  • grundläggande grammatik
  • tala och skriva på italienska om enkla ämnen
  • kultur och samhällsliv där språket talas

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på italienska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Vi utgår från praktiska situationer och arbetar med par- och gruppövningar, hörförståelse och konversation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har italienska som modersmål eller har bott en längre tid i ett italiensktalande land. Pedagogen har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper som ligger till grund för en omväxlande och stimulerande undervisning.

Kurslitteratur


Ciao1, Marie-Louise Sanner, Adriana Ferreri, Grazia Gavazza, ISBN. nr: 9789127416352. I denna kurs börjar vi på kapitel 2 i boken, sidan 40.

Länkar

Kursledare

Daniela Rosvall Kärleken till Medelhavets olika civilisationer och folkslag, samt det särskilda intresset för romerska imperiet och den latinska kulturen är kunskapskällor som den klassiska... Läs mer om Daniela Rosvall

Har du frågor?

Kontakta
Folkuniversitetet Alingsås, 0322 - 63 66 00
info.alingsas@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Plats
Kristineholmsvägen 12, 44139 ALINGSÅS
Kursstart
16 sep 2019
Slutdatum
18 nov 2019
Antal veckor
10 veckor
Tider
Må 19:15 - 20:45
Studietimmar
20
(En studietimme är 45 minuter)
Tillfällen
10 st
Arr nr.
1017196
Platser kvar
Nej
Pris
1 675 kr

Gör som Rebecka – följ dina drömmar!

Bra att veta

Här hittar du praktisk information om lokalerna där vi har våra kurser och annat bra att veta.

Läs mer här

Kursintyg

Efter en avslutad kurs kan du begära att få ut ett intyg som redogör för kursens innehåll. För att få ett intyg krävs en närvaro på minst 75 %.

Hör av dig till Kundcenter Folkuniversitetet Väst (kundcenter.vast@folkuniversitetet.se) om du vill ha ett kursintyg. Observera att om intyget är från en kurs som avslutades för mer än ett år sedan, kommer du att få betala en administrativ avgift på 150:-.