Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Facilitering - att skapa engagerande möten

Facilitering - att skapa engagerande möten

Denna kurs i facilitering innehåller verktyg och metoder för att få individer att tänka tillsammans, öka kreativiteten och tänka nytt.

Syftet med facilitering(att underlätta) är att effektivisera och utveckla organisationer genom att leda en grupp mot gemensamt satta mål. Och att det görs på ett sätt som skapar delaktighet, motivation och ansvarstagande.

Bakgrundsinformation
En av de viktigaste konkurrensfördelarna i framtiden kommer enligt många forskare att vara just vår förmåga att tänka tillsammans, vilket kräver stor delaktighet och utforskande av individers kunskaper och erfarenheter.

När vi använder oss av facilitering ökar effektiviteten i alla typer av möten där facilitatorn planerar och leder och deltagarna bidrar med sakinnehåll och expertkunskap. Med facilitatorns hjälp kan man därmed öka kreativiteten och göra samarbetet mer effektivt i gruppen. Idag har du som ledare tillgång till max 25 % av dina medarbetares totala kompetens. Vad skulle det innebära för din verksamhets utveckling och lönsamhet om du fick tillgång till mer?

Målgrupp
Vem som helst i en organisation kan ha rollen som facilitator, det handlar mer om vem det är som leder möten och workshops hos er. Det kan vara chefer, projektledare, förbättringsledare, processledare men även andra funktioner.

Mål
Efter genomgången kurs kommer du ha kunskap om vad rollen som facilitator innebär och hur man planerar, utformar och förbereder olika typer av möten och workshops. Du har nu fått med dig flertalet verktyg och metoder du kan använda dig av när du vill skapa effektiva och engagerande möten på din arbetsplats.

Innehåll

  • Vad är facilitering?
  • Faciliteringsprocessen
  • Rollen som facilitator
  • Metoder för facilitering
  • Välj rätt metod för syftet
  • Hur få lösningsfokus?
  • Praktiska övningar

Undervisningsform
Vi arbetar i seminarieform där teori varvas med praktiska övningar där vi får pröva på några av de verktyg och metoder vi går igenom.

Tidsåtgång
1 heldag.

Kompletterande prisinfo
Lunch, fika samt studiematerial ingår i kursavgiften. Moms tillkommer.


Kursledare

Maria Sturedahl

Har du frågor?

Kontakta
Tomas Evora da Fonseca
tomas.evora@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Kursstart
19 nov 2019
Slutdatum
19 nov 2019
Antal veckor
1 veckor
Tid kvar till startdatum:
61 dagar
Tider
Ti 09:00 - 17:00
Studietimmar
8
(En studietimme är 45 minuter)
Tillfällen
1 st
Arr nr.
1019476
Platser kvar
Ja
Pris
5 250 kr

Gör som Rebecka – följ dina drömmar!

Föreläsningar i Göteborg

Missa inte våra föreläsningar i olika intressanta ämnen. Många av dem är helt gratis!

Se hela utbudet

Kursintyg

Efter en avslutad kurs kan du begära att få ut ett intyg som redogör för kursens innehåll. För att få ett intyg krävs en närvaro på minst 75 %.

Hör av dig till Kundcenter Folkuniversitetet Väst (kundcenter.vast@folkuniversitetet.se) om du vill ha ett kursintyg. Observera att om intyget är från en kurs som avslutades för mer än ett år sedan, kommer du att få betala en administrativ avgift på 150:-.

Få vårt nyhetsbrev

Sista minuten-kurser

Kvalitet och Miljö

Stöd och matchning

Du väljer själv vem som ska hjälpa dig att hitta ett jobb. Vi på Folkuniversitetet vet att kunskap förändrar. Hos oss får du mer!

Läs mer om Stöd och matchning

Kontakta oss!

Här hittar du kontaktuppgifter till vår personal i Göteborg.

Kontakta oss!