Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Ledarskap i Office 365

Ledarskap i Office 365

Är du chef och ansvarig för din grupps användande av Office 365? Har du ansvar på din arbetsplats för beslut som gäller det digitala förändringsarbetet? Och är du beredd att fokusera 6 veckor på att få till en riktigt bra plan för hur ni ska uppnå en effektiv digital arbetsplats i Office 365? I så fall är denna kursen som ges i Malmö något för dig!

Det här är en kurs för dig som vill utvecklas på bredden och djupet som ledare i den digitala arbetsplatsen. Kursen kommer att ta upp etablerade principer och metoder för förändringsledning i Office 365, introducera specifika digitala verktyg och arbetssätt samt ta upp konstruktiva problemanalyser – allt för att du som ledare ska kunna tänka analogt, men leda digitalt.

Vi träffas under sammanlagt 6 träffar och under workshop-liknande former kommer vi på ett strukturerat sätt att leda dig från var ni befinner er idag till en förståelse av ert önskade läge. Under kursen får du hjälp att arbeta fram en realistisk och kraftfull plan för hur just du ska leda dina medarbetare dit.

För att kunna uppnå detta kommer vi att varva teori med praktiskt arbete i en gemensam Office 365-miljö. Vi kommer också att ta upp ett flertal olika aspekter av människan i den digitala arbetsplatsen. Du kommer därför att få lära dig om grundläggande kognitionspsykologi, som t.ex. uppmärksamhet och fokus, hur man kan arbeta för att få till stånd nya digitala vanor samt hur digital stress påverkar våra kognitiva funktioner. Eftersom kursen handlar om förändringsledning får du även lära dig grunderna i motivationspsykologi.

Mellan träffarna erbjuds du att 1 gång/vecka delta i frivillig gruppcoaching via Teams. Viktigt att veta är att kursen genomgående har ett coachande förhållningssätt, d.v.s. deltagarna förväntas ta ett stort ansvar för sin egen utveckling.

Kursinnehåll

Kursen innehåller följande delmoment:
  • Introduktion till den digitala arbetsplatsen och det moderna arbetslivet.
  • Genomgång av Office 365 och dess vanligaste appar (Outlook, OneNote, Teams, Planner, To-Do, OneDrive, SharePoint).
  • Människan i den digitala arbetsplatsen (vanor, uppmärksamhet och fokus, digital stress).
  • Utmaningar och möjligheter med att leda i den digitala arbetsplatsen.
  • Förändringsledning för Office 365.
  • Utförlig genomgång av de vanligaste och viktigaste vardagsscenarierna för att leda medarbetare: kommunikation, dokument, aktiviteter och uppgifter, egna anteckningar, mötesanteckningar, möten, beslutsstöd m.m.
  • Planering och strategi för hur medarbetarna ska ta till sig de nya arbetssätten.
  • Regler och policys för den digitala arbetsplatsen.

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som är ledare och som redan använder Office 365 i ditt dagliga arbete. Du vill lära dig mer om hur man utövar gott ledarskap i den digitala arbetsplatsen.


Förkunskapskrav

Du jobbar redan kontinuerligt i Office 365 och är som ledare ansvarig och beslutsfattande för din grupps användande av Office 365.


Studiematerial/Litteratur

Ingen specifik kurslitteratur. Tips på fördjupningsmaterial (poddar, online-material m.m.) ges under kursen.


Kursupplägg och avgifter

Om delbetalning önskas vänligen kontakta: kurser.syd@folkuniversitetet.se


Länkar

Kursledare

Fredrik Emmerfors Fredrik Emmerfors har en bakgrund som läkare och har fördjupat sig i kognitionspsykologi. Under namnet Hjärnambassaden ger han föreläsningar, kurser och coaching kring bland... Läs mer om Fredrik Emmerfors
Magnus Fälth Magnus jobbar som coach för Office 365 och har specialiserat sig på att hjälpa ledare att förstå sig på hur deras digitala arbetsplatsens bäst ska fungera och hur de sedan... Läs mer om Magnus Fälth

Har du frågor?

Kontakta
Kursverksamheten i Malmö
kurser.syd@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Kursstart
4 mar 2020
Slutdatum
8 apr 2020
Antal veckor
6 veckor
Tid kvar till startdatum:
38 dagar
Tider
On 13:00 - 16:00
Studietimmar
24
(En studietimme är 45 minuter)
Tillfällen
6 st
Arr nr.
1038820
Platser kvar
Ja
Pris
17 950 kr

Vilken språknivå ska jag välja?

Våra språkkurser är indelade i sex nivåer.

Läs mer om vilken nivå som passar dig!

Prenumerera på nyhetsbrevet!

Namn
Ort
(Falkenberg, Halmstad, Helsingborg, Kalmar, Karlskrona, Kristianstad, Lund, Malmö eller Växjö)
E-postadress

New in Sweden?

Do you want to learn Swedish for free? Do you want to start working as soon as possible? Whether you moved to Sweden for asylum, work or a loved one, we will help improve your Swedish.

More about life in Swedish

Behöver du hjälp?

Hör av dig till oss så hjälper vi dig att hitta rätt kurs eller nivå.
E-post: kurser.syd@folkuniversitetet.se
Tel: 040-6918320