Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Brinna - Ledarskapsutbildning

Brinna - Ledarskapsutbildning

Vill du lära dig mer om engagemang, motivation och drivkrafter? Det här är för dig som vill reflektera över ditt ledarskap och som vill utvecklas inom grupputveckling och få konkreta verktyg för att leda.

Om utbildningen

Utbildningen genomförs under tre heldagar (12 - 13 oktober samt 26 oktober). De första två dagarna genomförs i form av ett internat (mat och logi ingår) på Stiftsgården Åkersberg i Höör med en övernattning vilket sedan följs upp med en heldag i våra lokaler på Skomakaregatan 8 i Lund. Det ger deltagarna möjlighet att pröva sina insikter i praktiken mellan utbildningstillfällena.

Utbildningen är upplevelsebaserad och genomförs med ett coachande förhållningssätt. Deltagarna är medskapare till innehållet och använder sina egna erfarenheter och aktuella frågor som en del i utbildningen. Det gör att deltagarna lär sig av varandra och reflekterar på djupet över sin egen ledarroll. På så sätt bli innehållet i utbildningen personligt och specifikt.

Utbildningen utgår ifrån de speciella förutsättningar som råder i organisationer i det civila samhället, det vill säga inom ideella och/eller idéburna organisationer. Det handlar om att leda frivilliga och ibland även anställda – och skillnaden däremellan.

Det coachande förhållningssättet är grundläggande, liksom förståelse för vilka drivkrafter som får oss att engagera oss ideellt. Utbildningen tar avstamp i relevant forskning kring ideellt engagemang, ledarskap och motivation och kopplar den till deltagarnas egna erfarenheter.

Optimalt deltagarantal är 12 personer. Max antal deltagare är 16 personer. Detta för att varje deltagare ska få det stöd som behövs för att kunna ta till sig och använda det som lärs ut.

Studiematerial

Utbildningen grundar sig i boken Brinna! Att göra skillnad som ledare i en ideell organisation och ingår i utbildningen.

Om ledaren

Lisa Moraeus har lång erfarenhet av att leda utbildningar i ledarskap med inriktning på ideell sektor. Hon har också gedigen erfarenhet från ideellt ledarskap samt är certifierad Co-Active Coach. Lisa leder deltagarna så att insikter omsätts i verklig förändring istället för att stanna på en teoretisk nivå.

Anmälningsinformation

Sista anmälningsdag är 2 september.

Begränsat antal platser. Bokningsbekräftelse garanterar inte plats på kursen.Separata allmälningsvillkor gäller. Kontakta Folkuniversitetet för mer information.

Målgrupp

Målgruppen är cirkelledare som har studiecirklar hos Folkuniversitetet och som vill reflektera över sitt ledarskap och lära sig mer om frågor som engagemang, motivation och drivkrafter, grupputveckling och onflikthantering. Utbildningen stärker deltagarna i deras ledarroll och ger kunskaper och insikter som kommer att vara till nytta såväl i rollen som cirkelledare som i andra ledarroller framöver.Ordinarie pris: 19 500 kr.

Länkar

Kursledare

Lisa Moraeus

Har du frågor?

Kontakta
Maria Hansson
maria.hansson@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Information

Plats
Åkersbergsgatan 3, 24332 HÖÖR
Kursstart
12 okt 2019
Slutdatum
26 okt 2019
Antal veckor
3 veckor
Tider
Lö 09:00 - 16:00
Lö 09:00 - 16:00
Sö 09:00 - 16:00
Studietimmar
24
(En studietimme är 45 minuter)
Tillfällen
3 st
Arr nr.
1017285
Platser kvar
Nej
Pris
0 kr

Prenumerera på nyhetsbrevet!

Namn
Ort
(Falkenberg, Halmstad, Helsingborg, Kalmar, Karlskrona, Kristianstad, Lund, Malmö eller Växjö)
E-postadress

New in Sweden?

Do you want to learn Swedish for free? Do you want to start working as soon as possible? Whether you moved to Sweden for asylum, work or a loved one, we will help improve your Swedish.

More about life in Swedish

Behöver du hjälp?

Hör av dig till oss så hjälper vi dig att hitta rätt kurs eller nivå.
E-post: kurser.syd@folkuniversitetet.se
Tel: 046-197720