I emigranternas fotspår

Vill du veta mer om den stora emigrationen från Sverige till Amerika är det här ett föredrag för dig.

”I Emigranternas fotspår” skildras emigranternas väg från Göteborg, via Hull och Liverpool till New York i Amerika. Emigranterna skickade ofta vykort hem till Sverige och berättade om resan över Atlanten och om livet i det nya landet. Det blir mycket historia, livsöden och reseskildringar. Ett bildspel som bygger på emigranternas egna vykort och vem kan berätta historien bättre än de som själva utvandrade?

Efter föreläsningen bjuder Folkuniversitetet på fika.

Föreläsare

Bengt Herrman är vykortssamlare och medlem av Sveriges Filatelist Förening i Göteborg. Han samlar bla emigrantvykort från svenskar som utvandrat till Amerika och har gjort flera längre resor i emigranternas fotspår över hela kontinenten. Han har vid ett flertal tillfällen besökt både Hull och Liverpool i England för att på plats studera emigranthistoria.

Kundtjänst I Jönköping
info.jonkoping@folkuniversitetet.se

Boka nu!

Skolgatan 25 B, 55316 JÖNKÖPING
24 mar 2020
Slutdatum
24 mar 2020
Antal veckor
1 veckor
Tid kvar till startdatum:
57 dagar
Ti 13:00 - 14:00
(En studietimme är 45 minuter)
1 st

Sista minuten-kurser

Här hittar du vårt utbud av sista minuten-kurser med 25% rabatt.

Till sista minuten-kurserna

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Språktest/Language test

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test.

Film

Kontakttolkutbildningen Konstateljén Kurser i hållbarhet för företag Skriv bättre i jobbet

Samarbetspartners

Vi samarbetar med olika föreningar och projekt i Jönköping, här kan du läsa om några av de samarbeten vi har just nu.

Våra samarbetspartners