Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Filosofikafé - samtal om filosofiska frågor

Filosofikafé - samtal om filosofiska frågor

Kursen är en lättsam och stimulerande ingång till filosofin, därtill övning i att förstå filosofiska texter. Du får möjlighet att diskutera de stora filosofiska frågorna, med stöd och introduktion av kursledaren Palle Leth.

Ämnet för dagen introduceras av kursledaren Palle Leth, därefter följer samtal och gemensamma diskussioner. Du får också tillfälle att artikulera dina uppfattningar. Själva begreppet filosofikafé anger samtalsformen och att man kan prata i mindre löst sammansatta grupperingar. Dessvärre kan vi inte erjbuda någon kaffemiljö till kursen.

Innehåll

Varje tillfälle tar vi oss an en av de stora filosofiska frågorna, t.ex. Vad är kunskap?, Vad är sanning?, Vad är orsakslagen?, Vad är mening? eller Vad är social konstruktion?. Som utgångspunkt för diskussionen bekantar vi oss först med några kontrasterande perspektiv på frågan i form av korta passager ur tänkarnas egna verk. Därefter är det deltagarnas egen diskussion som står i centrum.

Arbetssätt

Kortföreläsningar följs av samtal i mindre grupper och gemensam avslutande diskussion. Kursen kräver varken förkunskaper eller förberedelser.

Målgrupp

Alla som har en nyfikenhet på filosofiska frågor och värdesätter att pröva sina uppfattningar i mötet med filosofernas texter och de andra deltagarna.

Mål

Kursen erbjuder deltagarna en lättsam och stimulerande ingång till filosofin och därtill övning i att förstå filosofiska texter och tillfälle att artikulera sina uppfattningar.

Litteratur/material

Tillhandahålls av kursledaren vid varje tillfälle.

Kursledare

Palle Leth, fil. dr. i teoretisk filosofi vid Göteborgs universitet och Université de Paris-Est, forskar i språkfilosofi och tolkningsteori och har mångårig erfarenhet av undervisning i filosofi på högskolenivå.

Kursledare

Palle Leth

Har du frågor?

Kontakta
Kundtjänst i Stockholm
direkt@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Kursstart
19 mar 2020
Slutdatum
28 maj 2020
Antal veckor
5 veckor
Tid kvar till startdatum:
59 dagar
Tider
To 18:00 - 20:15
Studietimmar
15
(En studietimme är 45 minuter)
Tillfällen
5 st
Arr nr.
1045307
Platser kvar
Ja
Pris
1 300 kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Språktest/Language test

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test. 

Samarbetspartners

Folkuniversitetets studieservice samarbetar med flera föreningar och aktörer i Stockholm.

Våra samarbetspartners