Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Skulptur med lera

Skulptur med lera

Här får du arbeta i lera med enka figurer helt fritt utifrån dina egna idéer ! Skulptur tar tid. Materialet ska omvandlas och det är bra att öva upp sig med enkla, mindre modeller innan man ger sig på fullskala projekt utan att veta vad det innebär för arbetsprocesser och materialbeteende.Vi avslutar kursen med en Rakubränning.

Förkunskaper

Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av lera eller skulptur.

Innehåll

Vi skapar med enbart lera och kursledaren ger dig övningar som du med helt fritt skapande kan leka fram. Det är inga krav på kunskaper utan här skapar vi utefter vår egen fantasi. Du kommer att få förståelse för materialet och lär dig då både materialkännedom samt tekniker och vilka verktyg man kan använda. Vi kommer även att göra en enkel rakubränning av din första skulptur.

Mål
Kursen ger dig som nybörjare grundläggande kunskaper i lera och att arbeta skulpturellt, samt att du får vara med på en enkel Rakubränning av din skapelse

.

Undervisningsform

Gemensamma genomgångar och uppgifter samt individuell handledning.

Material

Materialkostnad för lera tillkommer. Pris ca 250-350 kr beroende på vad du väljer att göra. Kilopriset för leran är 65 kr/kg. Du betalar direkt till kursledaren. I kilopriset ingår glasyr samt skröjbränning och rakubränning.

Kursledare

Kreativiteten fanns med från början då Siri alltid hade en penna i handen från tidig ålder eller sydde sina egna kläder från ca 10 års ålder. Siri gick många textila kurser under 80- talet, som mönsterkontruktion och vävning, växtfärgning osv .

Gick även en praktisk estetisk utbildning på Grimslövs FHS samt senare en konstnärlig grundkurs på Seminariet i Järna. Där fann hon skulpterandet som en av sina favoriter, varav hon kom in på en 4 årig Skulptörutbildning i England -94 där hon arbetade mest med trä, plexiglas och även glas-skulpturer.

Siri var också "artist in Residence" i England på Emerson College 94-95.

Sedan 2005 bor och arbetar hon på Ateljé 42 i Stjärnhov och har etablerat sig som konstnär där med utställningar både i Sverige och utomlands. Siri har sen 2009 även arbetat med konsertverksamhet i 7 år på Atelje 42 och träffat fantastiska artister från hela världen och som Intendent i 25 år - 2013-2018 - på Konstsalong.se.

Om kurslokalen
Kursen hålls i konstnärens egna lokaler. Vi ordnar med hämtning samt lämning vid Gnesta station om ni kommer med tåg

Länkar

Har du frågor?

Kontakta
Kundtjänst i Södertälje
info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Kursstart
22 sep 2019
Slutdatum
20 okt 2019
Antal veckor
5 veckor
Tid kvar till startdatum:
31 dagar
Tider
Sö 10:30 - 13:30
Studietimmar
20
(En studietimme är 45 minuter)
Tillfällen
5 st
Arr nr.
1021089
Platser kvar
Ja
Pris
2 000 kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Språktest/Language test

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test. 

Samarbetspartners

Folkuniversitetet i Södertälje samarbetar med flera föreningar och aktörer runt om i Södertälje. Här kan du läsa mer om våra samarbetspartners.

Våra samarbetspartners