Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Skulpturering med formtagning

Skulpturering med formtagning

Skulptering med formtagning.

Med tekniker som ligger till bas för både bronsskuptur och betongskulptur får du en grundlig genomgång på hur man går från skuptering i lera till färdig skulptur i gips med hjälp av formtagning och negativ/positiv skulptering.

Mål

Efter avslutad kurs har du fått inblick i hur skulpturer i den offentliga miljön görs. Du har fått grunläggande eller utökad kunskap i skulptur och hur negativ/positiv skulptering går till

Innehåll

Vi skulpterar fram objekt i lera som passar för formtagning utifrån släpp-principen, med individuell handledning och guidning. Med hjälp av formtagningsteknik omvandlar vi lerobjekten till färdiga gipsskulpturer

Material

En materialkostnad på 250kr tillkommer per person för gips och lera. Ett litet utbud av skulpertingsverktyg finns att tillgå på plats. Inköpslista samt inköpsställen kommer på mail innan kursstart.

Inga förkunskaper krävs

Kursledare

Ylva Dahlberg Holmén är glaskonstnär med examen från KADK (Kongelige danske kunstakademiens skola för Arkitektur, Design, Konservering), Bornholm. Hon har även utbildning på Icelandic Academy of art och Växjö Universitet glasdesign. Ylva har över 15 år lång konstnärlig erfarenhet inom skultpur, konst och glas och har undervisat på bland annat folkuniversitetet under många år.

Länkar

Kursledare

Ylva Dahlberg Holmén

Har du frågor?

Kontakta
Kundtjänst Norrköping
info.norrkoping@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Plats
S:t Persgatan 95, 60233 NORRKÖPING
Kursstart
16 feb 2020
Slutdatum
22 mar 2020
Antal veckor
6 veckor
Tid kvar till startdatum:
93 dagar
Tider
Sö 13:00 - 16:00
Studietimmar
24
(En studietimme är 45 minuter)
Tillfällen
6 st
Arr nr.
1046138
Platser kvar
Nej
Pris
1 675 kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Lär dig svenska

Senioruniversitetet i Norrköping

Senioruniversitetets aktuella program