Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Vaxmåleri (helg)

Vaxmåleri (helg)

Ta och lär dig en av världens äldsta målningstekniker - Vaxmålning! Detta är en grundkurs som alla kan göra, både gammal som ung, både konstnär eller total nybörjare.

Vem kan gå kursen?

Att måla med vax kan alla göra. Du behöver inte vara konstnärlig alls och du kan vara mycket konstnärlig. Du jobbar helt efter din egen utgångspunkt

Mål

Att du som deltagare ska ha fått prova Encaustic -Vaxkonst.Har du fastnat i ett sätt att måla och behöver komma loss? Har du aldrig vågat måla för att du tror att du inte kan? Detta är en förlösande/frigörande kurs för kreativiteten, för vaxet för med sig förunderliga kompositioner utan att du behöver tänka eller styra. En rolig och självkänslo-förhöjande kurs i okontrollerat kaos och egen styrning.

Kursinnehåll

På denna frigörande kurs kan du verkligen leka med det varma vaxets fantastiska färger. Vi arbetar med en helt naturlig produkt: äkta Bi-vax blandat med pigment! Härliga färger och ett material som skänker sin skapare många stunder av förvånande händelser och inspirerande moment. Det magiska med detta material är det ger oändliga möjligheter till variationer med olika andra material. Vi kommer att i denna grundkurs använda olika slags papper, samt vissa verktyg.

Kursupplägg

Grupperna består av max 10 deltagare. Huvuddelen av tiden består av individuell handledning och arbete med de egna projekten. Läraren har stor lyhördhet för vad du vill uppnå och hjälper dig att anpassa dina projekt så att du ska nå dina mål.

Litteratur/Material

Material ingår i kursavgiften. Ta dock med lunch men vi ordnar med fika. Förkläde eller annat skydd kan behövas - det stänker inte men kan droppa.

Fortsättningsmöjligheter

Konsten som hantverk är omfattande och möjligheterna att förbättra din teknik och utveckla ditt formspråk är oändliga. Eftersom undervisningen till stor del sker i form av individuell handledning har du goda möjligheter att utvecklas om du går fler terminer eller går fördjuningskurser.

Om kurslokalen

Kursen hålls i konstnärens egna lokaler. Vi ordnar med hämtning samt lämning vid Gnesta station om ni kommer med tåg

Kursledare

Kreativiteten fanns med från början då Siri alltid hade en penna i handen från tidig ålder eller sydde sina egna kläder från ca 10 års ålder. Siri gick många textila kurser under 80- talet, som mönsterkontruktion och vävning, växtfärgning osv .

Gick även en praktisk estetisk utbildning på Grimslövs FHS samt senare en konstnärlig grundkurs på Seminariet i Järna. Där fann hon skulpterandet som en av sina favoriter, varav hon kom in på en 4 årig Skulptörutbildning i England -94 där hon arbetade mest med trä, plexiglas och även glas-skulpturer.

Siri var också "artist in Residence" i England på Emerson College 94-95.

Sedan 2005 bor och arbetar hon på Ateljé 42 i Stjärnhov och har etablerat sig som konstnär där med utställningar både i Sverige och utomlands. Siri har sen 2009 även arbetat med konsertverksamhet i 7 år på Atelje 42 och träffat fantastiska artister från hela världen och som Intendent i 25 år - 2013-2018 - på Konstsalong.se.

Länkar

Har du frågor?

Kontakta
Kundtjänst i Södertälje
info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

25%
Kursstart
10 nov 2019
Slutdatum
10 nov 2019
Antal veckor
1 veckor
Tid kvar till startdatum:
20 dagar
Tider
Sö 10:30 - 16:00
Studietimmar
7
(En studietimme är 45 minuter)
Tillfällen
1 st
Arr nr.
1021088
Platser kvar
Ja
Pris
1 300 kr 975 kr
Kan ej kombineras med andra erbjudanden.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Språktest/Language test

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test. 

Samarbetspartners

Folkuniversitetet i Södertälje samarbetar med flera föreningar och aktörer runt om i Södertälje. Här kan du läsa mer om våra samarbetspartners.

Våra samarbetspartners