Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Akrylmålning, grund och fortsättningskurs

Akrylmålning, grund och fortsättningskurs

Upptäck akrylmåleriets olika uttryck och tekniker.

I den här kursen startar vi från grunden med övningar i att blanda och använda färgen, gestalta ljus, mörker, skugga och volymer. Genom spännande och roliga uppgifter kommer du också att lära dig mer om komposition, rumslighet och djup.

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som vill lära dig mer om grunderna i måleri och akrylmålning men passar också till de som har målat en del. De öppna och inspirerande uppgifterna gör att man kan jobba med dem utifrån sina egna förutsättningar.

Mål

Att du efter avslutad kurs ska du ha kännedom om grunderna i måleri och att måla med akryl.

Innehåll och kursupplägg

Kursen innehåller gemensamma genomgångar och övningar, men du kommer också få tid för eget skapande och måleri. Vi går bland annat igenom följande moment:

  • • Blanda och använda färgen, både kulörer och valörer
  • • Gestalta ljus och mörker, skugga och volymer
  • • Komposition, rumslighet och djup

Vi kommer att jobba med detta på olika sätt. Både genom att bygga upp små stilleben och landskap och belysa med lampor för att få spännande motiv att måla av. Men också genom att gå ut och göra enkla kritskisser, och därigenom undersöka ljus och djup utomhus och uppleva motivet med alla sinnen.
Att kombinera egna skisser, som i sig är en fantastisk visuell bearbetningsmetod, och sen lägga till minnet av upplevelsen när man skissade och fantasi ger utrymme att utforska färger och former på ett fritt och lekfullt sätt.

Man lär som bäst när man har roligt, och vi ska såklart experimentera med att måla över, måla lager på lager (lasera), låta färgen droppa och rinna och skrapa fram och skrapa bort. Uppgifterna är utformade så att man får stöd i vad man ska göra, samtidigt som de erbjuder stora möjligheter att skapa fritt och med stor variation.

Undervisningsform

Både praktiska och teoretiska moment förekommer. Vi inleder varje tillfälle med en genomgång av dagens teoretiska innehåll och uppgift, samt gör en enkel, uppmjukande och rolig färgövning med dagens färgackord. Vi målar i egen takt, med läraren som aktivt stöd och bollplank. Som avslutning tittar vi på varandras bilder för lite enkel och positiv feedback.

Material

Allt basmaterial som du behöver för kurstillfällena ingår. Såsom papper, färg, penslar mm. Vi provar olika underlag att jobba på, mest enkelt papper men också grunderat papper, bomullsduk och kartong

Utvecklingsmöjligheter

Gå vidare med en kurs att Testa och ha kul, eller Kom vidare i ditt måleri, eller en hel dag med Yoga som start på dagen för att sen gå vidare till att måla. En kreativ må bra dag

Kursledare

Kerstin Wessberg "Färgen är alltid nummer ett för mig. Jag brinner för att hjälpa andra i att hitta sitt egna, måleriska språk. Det är viktigt med praktisk kunskap, men allt ska göras med... Läs mer om Kerstin Wessberg

Har du frågor?

Kontakta
Folkuniversitetet Karlstad. Tel: 054 - 19 58 48
kundcenter.vast@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Plats
Älvgatan 3, 65225 KARLSTAD
Kursstart
20 feb 2019
Antal veckor
6 veckor
Tid kvar till startdatum:
3 dagar
Tider
On 18:00 - 20:30
Studietimmar
18
(En studietimme är 45 minuter)
Tillfällen
6 st
Arr nr.
1005062
Platser kvar
Ja
Pris
1 700 kr

Få vårt nyhetsbrev

Kursprogram

Du kan också bläddra igenom vårt kursprogram online.

Läs kursprogrammet online

Stöd och matchning

Du väljer själv vem som ska hjälpa dig att hitta ett jobb. Vi på Folkuniversitetet vet att kunskap förändrar. Hos oss får du mer!

Läs mer om Stöd och matchning