Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Konstlinjen

Konstlinjen

Konstlinjen ger dig en gedigen grund inom konstområdet för vidare studier. Den passar också utmärkt för dig som vill utveckla och fördjupa ditt eget intresse för konst och konstnärligt skapande.

Folkuniversitetet är landets största anordnare av förberedande utbildningar inom estetområdet. För att komma in på en högre utbildning inom konst- eller designområdet krävs oftast flera års förberedande studier och vi är stolta över att många av våra elever har nått mycket goda resultat efter tiden hos oss. Men det är absolut inte ett krav att du skall söka vidare för att gå denna utbildning, du kan lika gärna vilja gå den för att utveckla och fördjupa ditt eget intresse för konst och konstnärligt skapande.

Målgrupp

Konstlinjen vänder sig till dig som vill skaffa dig en gedigen grund inom konstområdet. Inga särskilda förkunskaper krävs för att börja på konstlinjen men du behöver ha ett brinnande intresse. Våra konstkurser är från 16 år.

Mål

Efter genomgången utbildning ska du ha stärkt dina möjligheter att bli antagen på högre nivå. Målet är att du ska hitta ditt eget uttryck och att komma igång med en självständig process och därmed möta de krav som högskola och konstliv ställer.

Innehåll

Konstlinjen omfattar varierande ateljéstudier som modellmåleri, bildkomposition och färglära både i teori och praktik.

Teckningen innefattar studier i olika material som blyerts, kol och tusch.

I skulpturen arbetar du med tredimensionell form efter skisser och teckningar som sedan överförs till olika material, till exempel lera, trä, gips och frigolit. Gipsgjutning och verkstadsteknik ingår. Utbildningen innehåller även övningar i komposition, arbete med ljus kontra skugga samt gestaltning av rum.

Krokistudier sker i syfte att återge kroppens volym, rörelse och proportioner.

Undervisningsform

Eftersom den lärarledda undervisningen kompletteras med självstudier är det bra om du har möjlighet att arbeta självständigt utanför ordinarie lektionstid. Utbildningen omfattar 192 lärarledda studietimmar varav 60 studietimmar är med modell. Arbetet sker i form av handledda studier varvat med genomgångar.

Utbildningen kan ses som ett paket av föreläsningar och olika delkurser/delämnen. Tonvikten ligger på måleri och teckning, men deltagarna får också en ordentlig introduktion till skulptur.

Litteratur/material

Kostnader för material tillkommer. Kursledaren går igenom vad du behöver köpa eller komplettera med vid första kurstillfället. Du behöver till exempel blyertspennor och kol, skissblock, färger och penslar etc.
Kursavgiften kan delbetalas mot en engångskostnad om 100 kronor. Studiemedel utgår inte för denna utbildning. Vi tar emot anmälningar löpande.

Fortsättningsmöjligheter

Vill du ytterligare fördjupa dina kunskaper inom ett ämne finns det stora möjligheter att lägga till kursmoment både på dag- och kvällstid. Du kan även kombinera konstlinjen med vår utbildning i inredning & design på dagtid. Du studerar i så fall fyra dagar i veckan under en termin och stärker avsevärt dina möjligheter att söka vidare. Läs mer om detta kurspaket på hemsidan.

Tips/mervärde

Utöver den lärarledda undervisningen har du i mån av plats tillgång till våra ateljéer utanför den schemalagda undervisningen.

Kursledare

Christin Wahlström Eriksson
Patrik Jonsson

Har du frågor?

Kontakta
Folkuniversitetet ArtCollege. Tel: 031 - 10 65 08
artcollege@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Plats
Första Långgatan 16 B, 41328 GÖTEBORG
Kursstart
20 feb 2020
Slutdatum
29 maj 2020
Antal veckor
12 veckor
Tid kvar till startdatum:
25 dagar
Tider
To 09:00 - 16:00
Fr 09:00 - 16:00
Studietimmar
192
(En studietimme är 45 minuter)
Tillfällen
24 st
Arr nr.
1035660
Platser kvar
Ja
Pris
19 900 kr

Gör som Rebecka – följ dina drömmar!

Föreläsningar i Göteborg

Missa inte våra föreläsningar i olika intressanta ämnen. Många av dem är helt gratis!

Se hela utbudet

Kursintyg

Efter en avslutad kurs kan du begära att få ut ett intyg som redogör för kursens innehåll. För att få ett intyg krävs en närvaro på minst 75 %.

Hör av dig till Kundcenter Folkuniversitetet Väst (kundcenter.vast@folkuniversitetet.se) om du vill ha ett kursintyg. Observera att om intyget är från en kurs som avslutades för mer än ett år sedan, kommer du att få betala en administrativ avgift på 150:-.

Få vårt nyhetsbrev

Sista minuten-kurser

Kvalitet och Miljö

Stöd och matchning

Du väljer själv vem som ska hjälpa dig att hitta ett jobb. Vi på Folkuniversitetet vet att kunskap förändrar. Hos oss får du mer!

Läs mer om Stöd och matchning

Kontakta oss!

Här hittar du kontaktuppgifter till vår personal i Göteborg.

Kontakta oss!