Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Analog foto

Analog foto

Utforska och utmana din kreativa förmåga i det analoga mörkrummet, du fotar efter egen idé.


Utveckla ditt fotointresse hos oss i denna kurs där fokus ligger på den fotografiska bilden och den process som leder framåt i bildtänkandet där tyngdpunkten ligger i filosofi och bildkänsla och där vi arbetar med analog kamera och i mörkrum, (svartvit fotografering). Under kursens gång varvas undervisning i fotografisk teknik med idémässiga aspekter av fotografisk bild. Här arbetar du med fotouppgifter utifrån olika teman som uppmuntrar dig att utveckla just dina idéer, teknik och ett kreativt tänkande.

Målgrupp
Kursen vänder sig till dig som har ett stort intresse av analog fotografering och en önskan av att veta mer om mörkrummet och den analoga processen. Vi rekommenderar förkunskaper motsvarande digital fotografering grund och fortsättning eller motsvarande.

Mål
Målet med kursen är att du ska utveckla din tekniska färdighet samtidigt som du utforskar och utmanar din kreativa förmåga och ditt fotografiska bildseende.

Innehåll
Vi kommer att fördjupa oss inom vissa aspekter av den fotografiska tekniken. Fokus ligger på analog fotografering och teknik där bilddiskussion och bildvisning av egna och andras bilder kommer vara ett återkommande inslag i kursen.

Undervisningsform
Under lektionerna lägger vi mycket tid på redovisning med återkopplingar från kursledaren och de övriga kursdeltagarna av de olika temana. Undervisningen bygger på bildvisning och samtal i grupp om bild och bildidéer. Vi kommer även att genomföra gemensamma fotografiska exkursioner i och utanför skolan.

Litteratur/material
Kompendier och stenciler som tillhandahålls av läraren.

Utvecklingsmöjligheter
Höstens kurser i foto finns nu på hemsidan.

Länkar

Kursledare

Patrik Elgström

Har du frågor?

Kontakta
Folkuniversitetet ArtCollege. Tel: 031 - 10 65 08
artcollege@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Plats
Första Långgatan 16 B, 41328 GÖTEBORG
Kursstart
12 aug 2019
Slutdatum
15 aug 2019
Antal veckor
1 veckor
Tid kvar till startdatum:
19 dagar
Tider
Må 09:00 - 12:00
Ti 09:00 - 12:00
On 09:00 - 12:00
To 09:00 - 12:00
Studietimmar
16
(En studietimme är 45 minuter)
Tillfällen
4 st
Arr nr.
1010949
Platser kvar
Ja
Pris
2 295 kr

Föreläsningar i Göteborg

Missa inte våra föreläsningar i olika intressanta ämnen. Många av dem är helt gratis!

Se hela utbudet

Kursintyg

Efter en avslutad kurs kan du begära att få ut ett intyg som redogör för kursens innehåll. För att få ett intyg krävs en närvaro på minst 75 %.

Hör av dig till Kundcenter Folkuniversitetet Väst (kundcenter.vast@folkuniversitetet.se) om du vill ha ett kursintyg. Observera att om intyget är från en kurs som avslutades för mer än ett år sedan, kommer du att få betala en administrativ avgift på 150:-.

Få vårt nyhetsbrev

Sista minuten-kurser

Kvalitet och Miljö

Stöd och matchning

Du väljer själv vem som ska hjälpa dig att hitta ett jobb. Vi på Folkuniversitetet vet att kunskap förändrar. Hos oss får du mer!

Läs mer om Stöd och matchning

Kontakta oss!

Här hittar du kontaktuppgifter till vår personal i Göteborg.

Kontakta oss!