Att skriva roman och novell grund

En kurs för dig som vill skriva prosa. Du lär dig grunderna i skönlitterärt skrivande och närmar dig drömmen om ett eget skrivprojekt.

Kursinnehåll

På den här kursen arbetar du med inspirerande och utmanande skrivövningar. Övningarna belyser olika berättartekniska stilgrepp som du kan ha nytta av i ditt skönlitterära skrivande.

Du kommer att upptäcka nya litterära vägar och verktyg att använda dig av. Din ”bank” med möjliga berättelser kommer att fyllas på, så att du senare kan jobba vidare med dessa i lugn och ro.

Under kursen läser du hela, eller utdrag ur, kända romaner och noveller, för att se hur etablerade författare arbetar. Du får också läsa och bli läst av dina kurskamrater för att på så sätt hjälpa varandra vidare i ert skrivande.

Kursupplägg

Kursen blandar teori och praktik. Genom skrivövningar kommer du att lära dig grunderna i skönlitterärt skrivande. Detta kombinerar vi med kortare genomgångar i samband med våra träffar.

Genom att läsa varandras texter, samt etablerade författares, och reflektera kring dessa kommer du att bli en mer medveten läsare, och detta kommer i sin tur att hjälpa dig att bli en bättre författare.

Under kursen går ni igenom följande moment:

• Berättarperspektiv
  • Karaktärer
  • Dialog
  • Undertext
  • Gestaltning
  • Intrig och tema
  • Dramaturgi
  • Berättelsens struktur

Kursmaterial

Materialet som används är deltagarnas egna texter, samt utdrag ur skönlitterära verk.

Förkunskaper

Lämplig för dig som läser mycket skönlitteratur och kanske har skrivit lite på kammaren. Här får du lära dig grunderna. Du ansöker med en kort motivering till varför du vill gå kursen.

Karin Mellbourn ”Genom att undervisa i kreativt skrivande vill jag ge förutsättningar för att såväl hitta som växa i sitt eget uttryckssätt i en inspirerande och tillåtande miljö.” Läs mer om Karin Mellbourn

Kursverksamheten i Malmö
kurser.syd@folkuniversitetet.se

Boka nu!

Regementsgatan 4, 21142 MALMÖ
5 sep 2019
Slutdatum
26 dec 2019
Antal veckor
16 veckor
To 18:00 - 21:00
(En studietimme är 45 minuter)
8 st
4 395 kr

Prenumerera på nyhetsbrevet!

Ort
(Falkenberg, Halmstad, Helsingborg, Kalmar, Karlskrona, Kristianstad, Lund, Malmö eller Växjö)
E-postadress

Behöver du hjälp?

Hör av dig till oss så hjälper vi dig att hitta rätt kurs eller nivå.
E-post: kurser.syd@folkuniversitetet.se

Hitta din kursnivå

A1 Jag kan förstå och använda mycket enkla meningar och samtala hjälpligt med någon som talar långsamt och tydligt.

A2 Jag kan förstå fraser som rör personliga förhållanden och på ett enkelt sätt beskriva mig, min familj och mitt arbete.

B1 Jag kan oförberedd delta i vardagliga samtal, länka ihop fraser och förklara mina åsikter.

B2 Jag förstår huvuddragen i komplexa texter och kan nästan obehindrat samtala detaljerat om olika ämnen.

C1 Jag kan läsa krävande texter med underförstått innehåll, prata utan att leta efter ord och använda språket effektivt för olika ändamål.

C2 Jag kan höra, läsa och prata språket så gott som flytande, referera fakta och argument och använda stilvariationer.

Utförligare beskrivning