Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Spänningsroman, grund, jämn vecka

Spänningsroman, grund, jämn vecka

Vill du skriva spänningslitteratur? Det kan vara hårdkokt deckare, psykologisk thriller eller klassisk pusseldeckare. Vi går igenom grundläggande tankegångar kring hur man skriver spänning och bygger upp intriger. Max 9 deltagare.

Förkunskaper
Lämplig för dig som läser mycket spänningslitteratur och är intresserad av att börja skriva inom denna genre. Eller så har du redan ett påbörjat manus hemma i byrålådan? Här får du lära dig grunderna. Du ansöker med en kort motivering till varför du vill gå kursen.

Exempel på teman som tas upp under kursen:

  • Intrigarbete och handlingslinje, hur man skapar trovärdiga karaktärer, hur man skriver dialog och använder sig av konflikter för att driva historien framåt, hur man lägger ut ledtrådar och villospår, samt gestaltar historien så att den blir spännande. Exempel på övningar: Beskriv en skräckupplevelse. Gör ett kort synopsis. Skildra ett möte mellan två personer, som i hemlighet inte tycker om varandra - i dialogform.

Kursupplägg
Till varje kurstillfälle får du en skrivuppgift. Vi arbetar också med korta skrivövningar när vi träffas. Uppgifterna är inriktade på centrala teman som intrig, dialog, miljö, personbeskrivningar. Vid varje kurstillfälle ges en kortare föreläsning om det ämne vi just arbetar med. Därefter går vi tillsammans igenom din och de andra deltagarnas texter. Vad har du lyckats med? Finns det något som kan förbättras? Är det något speciellt du ska tänka på när det gäller ditt skrivande? Kursdatum: 18/2, 3/3, 17/3, 31/3, 14/4, 28/4, 12/5 och 26/5.

Kursledare
Rebecka Edgren Aldén har skrivit två uppmärksammade psykologiska thrillers utgivna av Norstedts, Den åttonde dödssynden och Och blomstren dö, som båda är sålda till flera länder. Den tredje thrillern kommer i sommar. Hon är utbildad journalist och har själv gått flera skrivarkurser, bland annat på Skrivarakademin. Hon debuterade som författare 2009 med en debattbok. Förutom att skriva egna böcker arbetar hon som redaktör för andra böcker, samt tar uppdrag som lektör, för förlag, samt för privatpersoner som vill öka sina chanser att bli utgivna. 2018 var hon ordförande för deckarpriset Crimetime Specsavers Award.

Länkar

Kursledare

Rebecka Aldén

Har du frågor?

Kontakta
Skrivarakademin i Stockholm
skrivarakademin@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Information

Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Kursstart
18 feb 2020
Slutdatum
26 maj 2020
Antal veckor
15 veckor
Tid kvar till startdatum:
91 dagar
Tider
Ti 18:00 - 21:15
Studietimmar
32
(En studietimme är 45 minuter)
Tillfällen
8 st
Arr nr.
1039183
Platser kvar
Ja
Pris
4 950 kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Språktest/Language test

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test. 

Samarbetspartners

Folkuniversitetets studieservice samarbetar med flera föreningar och aktörer i Stockholm.

Våra samarbetspartners