Att skriva sitt liv, workshop

Har du en intressant historia att berätta, baserad på egna erfarenheter? Vill du berätta om ditt liv för barn och barnbarn? Har du en släkting du vill skriva om? På Skrivarakademin arbetar du i en liten grupp om max åtta personer. Du lär dig hur man gestaltar en berättelse ur verkliga livet och hittar en egen form för den. På workshopen gör du lärorika skrivövningar och tar del av föreläsningar. Fokus ligger på textsamtal i grupp.

Förkunskaper

För dig som vill arbeta med ett biografiskt eller självbiografiskt material. Du kanske redan har en del material som du behöver hjälp med att strukturera och sortera. Eller så har du just påbörjat eller börjat skissa på ett sådant arbete. Du ansöker med en kort personlig motivering till varför du vill gå kursen.

Kursupplägg

Att arbeta med eget material, det vill säga med material man hämtar ur sitt eget liv, är en utmaning. Verktyget för allt skrivande är jaget. Det är inte gåspennor eller kulspetspennor eller datorer som skriver våra berättelser: det gör vi själva och vi använder vårt sätt att se världen som verktyg. Men när verktyget och arbetsmaterialet bägge består av ett jag börjar en spännande process. Välkommen att vara med!

Maj-Britt Wiggh har publicerat sex romaner. Den senaste heter "Herr Anue Mal", Bokförlaget Lejd, år 2011. Hon började undervisa på Skrivarakademin 1993.

Maj-Britt Wiggh

Skrivarakademin i Stockholm
skrivarakademin@folkuniversitetet.se

Boka nu!

Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
7 dec 2019
Slutdatum
8 dec 2019
Antal veckor
1 veckor
Tid kvar till startdatum:
25 dagar
Lö 10:00 - 15:15
Sö 10:00 - 15:15
(En studietimme är 45 minuter)
2 st
2 250 kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Språktest/Language test

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test.

Samarbetspartners

Folkuniversitetets studieservice samarbetar med flera föreningar och aktörer i Stockholm.

Våra samarbetspartners