Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Laga mer vegetariskt

Laga mer vegetariskt

En kurs för dig som är vegetarian, vill bli vegetarian eller som bara vill äta grönare. Öka din förståelse för kostens påverkan på både hälsa och miljö!

Målgrupp

Denna kurs riktar sig mot dig som är intresserad av att veta mer om vegetarisk näringslära, oavsett om du är vegetarian eller bara vill äta mer vegetariskt. Inga förkunskaper krävs.

Mål

Kursens mål är att öka deltagarens kunskap inom vegetarisk näringslära och hur du tillgodoser behovet av av vitaminer, mineraler och de energigivande näringsämnena kolhydrater, protein och fett. Du får även en förståelse för kostens påverkan på hälsan och på miljön.

Efter kursen ska deltagaren ha en bra överblick över vegetarisk näringslära och kunna planera en bra sammansatt vegetarisk kosthållning.

Innehåll och arbetssätt:

Att äta mer vegetariskt eller helt gå över till en vegetarisk kost blir allt vanligare, oavsett om det är för djuren, miljön eller hälsans skull. Hur ser en vegetarisk tallriksmodell ut? Vad behöver du tänka på när du komponerar en vegetarisk måltid? Vi kommer under kursens gång att titta närmare på ämnen som:

  • Vegetarisk näringslära
  • Vegetarisk tallriksmodell
  • Rekommendationer och behov
  • Hälsofördelar med vegetarisk kost
  • Matens inverkan på miljö
  • Myter kring vegetarisk kost

Kursen kommer blanda teoretiska inslag med praktiska övningar. Obs! Ingen matlagning men smakprov på några utvalda produkter ingår.

Litteratur och material


Kursledarens eget material
Receptkompendium

Kursledare

Lilian Svensk

Har du frågor?

Kontakta
Folkuniversitetet Borås Tel: 033-722 59 50
kundcenter.vast@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Plats
Viskastrandsgatan 5, 50630 BORÅS
Kursstart
15 apr 2020
Slutdatum
29 apr 2020
Antal veckor
3 veckor
Tid kvar till startdatum:
79 dagar
Tider
On 18:00 - 20:15
Studietimmar
9
(En studietimme är 45 minuter)
Tillfällen
3 st
Arr nr.
1042485
Platser kvar
Ja
Pris
975 kr

Gör som Rebecka – följ dina drömmar!

Kursintyg

Efter en avslutad kurs kan du begära att få ut ett intyg som redogör för kursens innehåll. För att få ett intyg krävs en närvaro på minst 75 %.

Hör av dig till Kundcenter Folkuniversitetet Väst (kundcenter.vast@folkuniversitetet.se) om du vill ha ett kursintyg. Observera att om intyget är från en kurs som avslutades för mer än ett år sedan, kommer du att få betala en administrativ avgift på 150:-.

Få vårt nyhetsbrev