Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Livslevande - en kurs om emotionell hälsa

Livslevande - en kurs om emotionell hälsa

Skulle du vilja lära dig mer om hur känslor fungerar, både dina egna och andras? Att bättre förstå känslor kan öka både din självkännedom och din livskvalitet. Välkommen till en kurs där vi lär oss att tänka om känslor och känna om tankar!

Vem kan gå kursen?

Inga förkunskaper krävs, alla är välkomna.

Innehåll

Under kursen får du möjlighet att lära dig om vad känslor är, hur de fungerar och vilken betydelse våra känslor har för hälsan, bland annat utifrån stressmekanismer. Under kursen får du verktyg som kan hjälpa dig att lyssna till och hantera ditt känsloliv, och därmed öka din samlade livskvalitet. Detta i ett sammanhang där gruppens reflektioner kan berika de egna tankegångarna på ett strukturerat och tryggt sätt.

Kursen är hälsofrämjande men har ingen behandlande karaktär och det rör sig inte om psykoterapi.

Vad är målet med kursen?

Att du ska få kunskap om dina känslors funktion och vilken betydelse de har för hälsan. Målet är också att du vinner en fördjupad självkännedom samt genom vägledning får möjlighet att testa verktyg för att lära känna och vara med och påverka dina känslor, vilket ger förutsättningar för ökad livskvalitet.

Undervisningsform

För att ge en teoretisk och vetenskaplig utgångspunkt inleds varje kurstillfälle med föredrag på det aktuella temat. Utrymme för frågor finns löpande. Därefter blandas individuell reflektion, vägledd meditation och strukturerad liksom vägledd gruppdiskussion. Varje kurstillfälle avslutas med en gemensam reflektion och avrundning. Inga krav att dela med sig föreligger vid gruppmoment – att lyssna betraktas som aktivt deltagande.

Kursmaterial

Inga kostnader för kursmaterial tillkommer och du behöver inte ha med dig någon egen utrustning.

Kursledare

Lauren Richter Lauren Richter är beteende- och folkhälsovetare. Genom människovårdande yrken har hon lång erfarenhet av att möta personer med olika komplexitet av ohälsa, möten som har... Läs mer om Lauren Richter

Har du frågor?

Kontakta
Folkuniversitetet i Uppsala
info.uppsala@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Plats
Bergsbrunnagatan 1, 75323 UPPSALA
Kursstart
9 nov 2019
Slutdatum
23 nov 2019
Antal veckor
3 veckor
Tid kvar till startdatum:
16 dagar
Tider
Lö 10:00 - 14:00
Studietimmar
12
(En studietimme är 45 minuter)
Tillfällen
3 st
Arr nr.
1021669
Platser kvar
Ja
Pris
2 400 kr

Nyhetsbrev