3D-printing för föräldrar och barn

Välkommen till en inspirerande kurs där du får lära dig mer om 3D-printing! Vi håller en introduktion med fokus på att få en grundläggande förståelse för 3D-printtekniken och med möjlighet till att ta hem en egen 3D-printad modell.

Mål

Efter kursen har du fått en grundläggande förståelse för 3D-printtekniken med möjlighet till att ta hem en egen 3D-printad modell.

Du är nyfiken och intresserad på att komma igång med 3D-printing.

Du behöver inga förkunskaper.

Innehåll

Vi inleder workshopen med en kort introduktion av vad 3D-printing är och inom vilka områden det används. Efter inledningen går vi igenom hur man förbereder en 3D-modell för utskrift och visar hur man använder 3D-printern.

Material

Du tar med dig din egen laptop och mus till kursen. Innan kursstart får du ett mail med en länk till den kostnadsfria programvara som vi kommer att använda oss av och som du behöver installera på din laptop. Vi använder FDM skrivare med PLA material och kommer att arbeta med en printer som heter Ultimaker 2. Material ingår i kursavgiften.

Med kunskap och arbetserfarenhet från Umeå universitet och GE har Linus Ginsburg bred kunskap från många olika 3D-tekniker. Han har arbetat länge med FDM-, SLS- och SLA samt PolyJet 3D-skrivare. Linus brinner för Industridesign och har varit aktiv på både Makerspace Stockholm och FabLab i Umeå.

Kundtjänst i Stockholm
direkt@folkuniversitetet.se

Boka nu!

Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
7 dec 2019
Slutdatum
8 dec 2019
Antal veckor
1 veckor
Tid kvar till startdatum:
200 dagar
Lö 10:00 - 15:00
Sö 10:00 - 15:00
(En studietimme är 45 minuter)
2 st
1 575 kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Språktest/Language test

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test.

Samarbetspartners

Folkuniversitetets studieservice samarbetar med flera föreningar och aktörer i Stockholm.

Våra samarbetspartners