Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

3D-printing för alla

3D-printing för alla

Är du nyfiken på 3D-printing? Du kanske är intresserad av att börja använda tekniken i ditt jobb eller du kanske är konstnärligt lagd och vill testa på att göra dina designidéer till verklighet med hjälp av 3D-printing? Den här kursen hjälper dig att komma igång med 3d-printing.

Information

3D-printing är en tillverkningsteknik med stora fördelar när du vill tillverka prototyper, producera i mindre skala eller bara vill göra verklighet av dina kreativa idéer på ett snabbt och effektivt sätt.

Den här kursen hjälper dig att komma igång med 3d-printing, du kommer efter kursen ha kunskaper om hur man ritar enklare 3d-modeller från grunden, filhantering, hur du hittar och laddar ner färdiga 3d-modeller och printar.

Mål

Efter kursen har du fått en grundläggande förståelse för 3D-printtekniken och hur man skapar 3D-modeller.

Målgrupp

Du är nyfiken och intresserad på att komma igång med 3D-printing.

Förkunskaper

Datavana.

Innehåll

Introduktion till 3D-teknik Användningsområden av CAD CAD-systemets GUI (grafiska gränssnitt) Menyer Kortkommandon Konfiguration och inställningar Grundläggande 3D-printing Användningsområden Material Kalibrering Förbereda modeller för 3D-printning samt 3D-printa din första modell Felsökning

Upplägg

Kursen pågår i 3 dagar

Undervisningen kommer att varvas med teori och praktik där tyngdpunkten kommer ligga på de praktiska övningarna. Föreläsning blandas med övningar i workshop-format, du kommer både få skapa 3d-modeller i CAD-system och själv kalibrera och printa ut dina modeller. Du kan själv välja om du vill jobba med egna idéer av modeller eller använda våra övningsexemplar.

Fika ingår i kursen. Lunch står deltagaren för själv. Möjligheter till att värma lunch finnes annars ligger Folkuniversitetet vädigt nära stadens centrala delare där det finns ett stort utbud av lunchrestauranger.

Hårdvara

Vi tillhandahåller all nödvändig hårdvara – datorer, 3D-printers, material och mjukvara.

Utbildare:

Mölk Utbildning AB molk.se.

MÖLK utbildar främst inom data/IT - mjukvaruutveckling, inbyggda system och mjukvarutestning samt CAD och 3D-teknik.

Våra ambitioner är att alltid leverera högsta möjliga kvalitet vad gäller pedagogik, innehåll, måluppfyllelse och anpassning. När vi tar fram nya utbildningar eller uppdaterar gamla kurser jobbar vi aktivt med att ligga rätt i tiden och ta fram nya relevanta utförandesätt som ligger i linje med samhälls- och teknikutvecklingen.

Har du frågor?

Kontakta
Kundtjänst i Linköping
info.linkoping@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Plats
S:t Larsgatan 44, 58223 LINKÖPING
Kursstart
30 jul 2019
Slutdatum
1 aug 2019
Antal veckor
1 veckor
Tid kvar till startdatum:
33 dagar
Tider
Ti 09:00 - 16:00
On 09:00 - 16:00
To 09:00 - 16:00
Studietimmar
21
(En studietimme är 45 minuter)
Tillfällen
3 st
Arr nr.
1011190
Platser kvar
Ja
Pris
4 800 kr

Svenska från dag 1

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Senioruniversitetet i Linköping

Senioruniversitetets aktuella program