Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Sångkurs 50+ förmiddagar

Sångkurs 50+ förmiddagar

Gillar du att sjunga? Det här är en kurs för dig som är runt 50 år och uppåt som vill sjunga tillsammans med andra i samma ålder. Repertoaren är blandad - här finns något för alla smaker.

Förkunskaper

Kursen riktar sig både till dig som är nybörjare och till dig som har sjungit lite innan och är 50 år och uppåt. Du behöver inte kunna läsa noter.

Kursupplägg och undervisningsform

Undervisningen sker i grupp där deltagarantalet är upp till 15 stycken. Vi arbetar med grundläggande sång- och röstteknik vilket innebär allt från att andas rätt till att hitta stöd och sjunga upp på rätt sätt. Vi börjar varje pass med en uppvärmning och leker med att använda rösten på olika sätt. Fokus ligger på att sjunga tillsammans, men möjligheter till solosång finns. Vi arbetar framför allt med teknik, stämsång och uttryck.

Innehåll

På repertoaren står allt från jazz, visa, soul, rock och pop. Innehållet anpassas mycket efter hur gruppen är sammansatt och vilka önskemål som finns bland deltagarna. Kursledaren tar stor hänsyn till gruppens sammansättning och önskemål. Notera att gruppens förkunskaper och sammansättning i mycket styr kursens innehåll och låtval.

Tips

Det är vanligt att man som deltagare känner sig lite nervös för att sjunga inför andra. Det behöver du inte vara eftersom våra lärare låter alla komma loss i egen takt och övning ger färdighet. Kursen blir roligare och du lär dig mer om du också övar mellan sammankomsterna. Vi rekommenderar att du i tidigt stadium pratar med kursledaren om speciella önskemål eller utmaningar så du får den bästa upplevelsen.

Länkar

Kursledare

Anna Lumén Anna Lumén frilansar som sångerska och är låtskrivare inom pop, jazz, soul och visa. Framför allt är hon en flitigt anlitad sångerska på dop, bröllop och begravningar. Hon... Läs mer om Anna Lumén

Har du frågor?

Kontakta
Kundtjänst i Stockholm
direkt@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Kursstart
21 nov 2019
Slutdatum
19 dec 2019
Antal veckor
5 veckor
Tid kvar till startdatum:
9 dagar
Tider
To 10:00 - 11:30
Studietimmar
10
(En studietimme är 45 minuter)
Tillfällen
5 st
Arr nr.
1016192
Platser kvar
Ja
Pris
750 kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Språktest/Language test

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test. 

Samarbetspartners

Folkuniversitetets studieservice samarbetar med flera föreningar och aktörer i Stockholm.

Våra samarbetspartners