Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Körsång

Körsång

Kom till Folkuniversitetet och sjung i kör! Vi har roligt tillsammans, sjunger varierad repertoar, allt från våra mest älskade och kända körsånger till okända pärlor.

I en kör gäller regeln "ju fler desto bättre" så ta med en kompis och kom!

Förkunskaper

I den här gruppen har vi en blandad nivå som passar både dig som har lite sångerfarenhet och dig som är van körsångare. Gruppen vänder sig till dig som tycker om att sjunga tillsammans med andra på olika nivåer, delar med dig och deltar utifrån din nivå. Notläsning är inget krav.

Mål

Målet är att vi ska sjunga och ha roligt. Om gruppen vill avslutas terminen med ett framträdande i vårt hus.

Innehåll

Kören består av olika stämmor. Vi börjar varje lektion med en uppvärmning där vi tränar andning och avspänning och mjukar upp rösten med olika uppsjungningsövningar. Sedan sjunger vi våra mest älskade och kända körsånger till okända pärlor. Vi strävar efter att sjunga sånger från lite olika genrer och binder ihop dem till ett körprogram. Målet är att du ska få möjlighet att utveckla rösten och träna grundläggande sångteknik, samtidigt som du tränar gehör, stämsång och musikalisk gestaltning. Du fördjupar din förmåga att läsa noter, förstå musikaliska termer och kommunicera med musik. Prata gärna med din sångpedagog om det finns speciella önskemål kring olika kursmoment.

Lov

Kursen har uppehåll vecka 15 och 16.

Fortsättningsmöjligheter

Denna kurs kan du gå flera gånger. Prata gärna med din körledare om vilka fortsättningsmöjligheter som finns när du känner att det är dags att ta nästa steg i din utveckling. För dig som vill träna din röst mer individuellt har sångkurser som har färre antal deltagare som till exempel "Sjung ut!", "Sing It" (på engelska). Vi erbjuder också individuella kurser i sång. Att kunna kompa sig själv på t.ex. piano eller gitarr kanske lockar? På Folkuniversitetet har vi ett stort musikutbud. Klicka på länken här nedan för att se aktuellt sångutbud och sök vidare här på hemsidan efter våra instrumentkurser.

Feedback från tidigare deltagare

  • "Fantastiskt duktig och entusiasmerande lärare. Det enda dåliga med kursen är att den är slut."
  • "Jag kan inte tänka mig en bättre kursledare. kunnig, erfaren, entusiasmerande, lyhörd, mycket kärlek i sitt ledarskap och bjuder på sig själv. Det var fantastiskt roligt och öppnade mina ögon för en ny värld."

Länkar

Kursledare

Anette Vogel Anette Vogel är operasångare, sångpedagog och logonom, utbildad på Malmö Musikhögskola, Operahögskolan i Stockholm och på Stockholms Musikpedagogiska Institut, SMI. Läs mer om Anette Vogel

Har du frågor?

Kontakta
Kundtjänst i Stockholm
direkt@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Kursstart
3 feb 2020
Slutdatum
4 maj 2020
Antal veckor
12 veckor
Tid kvar till startdatum:
11 dagar
Tider
Må 17:45 - 19:15
Studietimmar
24
(En studietimme är 45 minuter)
Tillfällen
12 st
Arr nr.
1043360
Platser kvar
Ja
Pris
1 500 kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Språktest/Language test

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test. 

Samarbetspartners

Folkuniversitetets studieservice samarbetar med flera föreningar och aktörer i Stockholm.

Våra samarbetspartners