Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Jazzsång med improvisation

Jazzsång med improvisation

Här står lusten att utforska och deltagarnas personliga uttryck i centrum. Vi improviserar, övar sångteknik och sjunger sånger där vi provar olika ingångar in i improvisationen.

Förkunskaper och målgrupp

Kursen passar dig som har grunderna i sång och som har intresse för att sjunga i mindre grupp och vill prova på att improvisera. Vana av notläsning är bra men inget krav.

Innehåll och upplägg

Vi utforskar olika låtmaterial inom jazz, soul och gospel i en liten grupp på 3-6 deltagare och övar på att improvisera med rösten. Vi sjunger både ensemblesång och solo, vi jobbar med att lyssna och härma d.v.s. övar upp gehöret och sjunger även efter noter. Vi kommer också arbeta en del med uttrycket, vad vi vill förmedla i sångerna. Moment som grundläggande sång- och röstteknik ingår också. På repertoaren står allt från 60-tals soul, tidig jazz till dagens soullåtar och gospel - musik där improvisation är ett naturligt inslag.

Gruppens sammansättning och förkunskaper kommer till stor del påverka hur kursen läggs upp. Övning ger färdighet och kursen blir roligare och du lär dig mer om du också övar mellan sammankomsterna. Vi rekommenderar att du i tidigt stadium talar med kursledaren om speciella önskemål eller utmaningar så du får den bästa upplevelsen.

Tips

Det är ganska vanligt att man som deltagare känner sig lite nervös för att sjunga inför andra. Det behöver du inte vara. Våra kursledare är jätteduktiga och låter alla komma loss i egen takt.

Fortsättningsmöjligheter

Alla våra sångkurser erbjuder fortsättningsnivåer där du kan arbeta vidare med att utveckla din röst. Vill du enbart fokusera på din egen röst väljer du individuell undervisning. Vi har även kurser i olika instrument som gitarr, piano, munspel, trummor och fiol samt musikproduktionskurser där du antingen lär dig låtskriveri eller att producera musik i datorn.

Länkar

Kursledare

Anna Lumén Anna Lumén frilansar som sångerska och är låtskrivare inom pop, jazz, soul och visa. Framför allt är hon en flitigt anlitad sångerska på dop, bröllop och begravningar. Hon... Läs mer om Anna Lumén

Har du frågor?

Kontakta
Kundtjänst i Stockholm
direkt@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Kursstart
28 apr 2020
Slutdatum
16 jun 2020
Antal veckor
8 veckor
Tid kvar till startdatum:
96 dagar
Tider
Ti 19:30 - 20:45
Studietimmar
8
(En studietimme är 45 minuter)
Tillfällen
8 st
Arr nr.
1043252
Platser kvar
Ja
Pris
1 900 kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Språktest/Language test

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test. 

Samarbetspartners

Folkuniversitetets studieservice samarbetar med flera föreningar och aktörer i Stockholm.

Våra samarbetspartners