Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Jazzsång med improvisation - Lunchkurs

Jazzsång med improvisation - Lunchkurs

Passa på att använda lunchpausen för att fylla på med energi. Här får du utforska olika låtmaterial inom jazz och arbeta med ditt personliga uttryck. Du får också öva på att improvisera med din röst.

Har du redan sjungit en del och känner att det är dags att vidareutveckla din sångröst? Här får du chansen att utveckla din röst i en liten grupp.

Förkunskaper

Kursen passar dig som redan har grunderna i sång. Kanske har du gått en termin på en nybörjarkurs i sång, eller kanske har du sjungit mycket i kör. Viss notvana krävs.

Innehåll

Vi arbetar med grundläggande sång- och röstteknik vilket innebär allt från att andas rätt till att hitta stöd och sjunga upp på rätt sätt. Vi sjunger i stämmor och sjunger solo, vi jobbar med att lyssna och härma – d v s övar upp gehöret och sjunger även efter noter. Efterhand lär vi oss även noter.

På repertoaren står allt från 60-tals soul, tidig jazz till dagens soullåtar. Innehållet anpassas mycket efter hur gruppen är sammansatt och vilka önskemål som finns bland deltagarna. Prata gärna med din lärare om du har speciella önskemål kring olika kursmoment.

Tips

Det är ganska vanligt att man som deltagare känner sig lite nervös för att sjunga inför andra. Det behöver du inte vara! Våra kursledare är jätteduktiga och låter alla komma loss i egen takt.

Fortsättningsmöjligheter

Alla våra sångkurser erbjuder fortsättningsnivåer där du kan arbeta vidare med att utveckla din röst. Vill du enbart fokusera på din egen röst väljer du individuell undervisning. Vi har även kurser i olika instrument som bland annat gitarr, piano och fiol samt musikproduktionskurser där du antingen lär dig låtskriveri eller att producera musik i datorn.

Länkar

Kursledare

Anna Lumén Anna Lumén frilansar som sångerska och är låtskrivare inom pop, jazz, soul och visa. Framför allt är hon en flitigt anlitad sångerska på dop, bröllop och begravningar. Hon... Läs mer om Anna Lumén

Har du frågor?

Kontakta
Kundtjänst i Stockholm
direkt@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Kursstart
4 mar 2020
Slutdatum
22 apr 2020
Antal veckor
7 veckor
Tid kvar till startdatum:
41 dagar
Tider
On 11:30 - 12:15
Studietimmar
7
(En studietimme är 45 minuter)
Tillfällen
7 st
Arr nr.
1043299
Platser kvar
Ja
Pris
1 300 kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Språktest/Language test

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test. 

Samarbetspartners

Folkuniversitetets studieservice samarbetar med flera föreningar och aktörer i Stockholm.

Våra samarbetspartners