Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

1800-talets pianomusik i ord och ton

1800-talets pianomusik i ord och ton

För att delta i denna studiecirkel krävs medlemskap i Örebro Senioruniversitet.

Tema Musik - Möt Musikhögskolan
1800-talets pianomusik i ord och ton
En av 1800-talets största musikaliska uppfinningar var utvecklingen av pianot. De nya klangliga möjligheterna inspirerade tonsättare som Beethoven, Chopin, Schubert och Schumann till stordåd. Varje borgerlig familj med självaktning hade ett piano och det gick 13 pianister på dussinet.

Hör mer om denna intressanta epok i europeiskt musikliv, berättat av Katarina Lindblad, känd radioröst och numera även doktorand på Örebro Universitet.

Och hör MUSIKEN, spelad av Yiren Zhao, också hon doktorand vid universitetet.Katarina Lindblad är doktorand i musikvetenskap vid Örebro Universitet. Hennes forskningsprojekt handlar om äldre män, musik och välbefinnande. Katarina är socionom i botten, musikterapeut och frilans konsertsångerska, och har arbetat som presentatör på Sveriges Radio P2 och Berwaldhallen sedan 1991.

Yiren Zhao är doktorand i musikvetenskap vid Örebro Universitet. Hon kommer från Kina och hennes forskningsprojekt handlar om musikaliska subkulturer. Hon räknar sig inte som professionell pianist men älskar att spela piano. Yiren tar gärna emot tankar och synpunkter om allt som berör piano eller subkulturer.

För mer information, kontakta Synnöve Borup, 0703-02 25 72 eller synnove.borup@gmail.com eller Åke Olofsson, 0706-36 60 55 eller mnoab@telia.com

Har du frågor?

Kontakta
Synnöve Borup
synnove.borup@gmail.com

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Plats
Örebro Universitet, 70182 ÖREBRO
Kursstart
16 maj 2019
Tid kvar till startdatum:
28 dagar
Tider
To 14:00 - 15:30
Arr nr.
992717
Platser kvar
Ja
Pris
100 kr