Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Musikproduktion i Logic Pro X - Nybörjarkurs

Musikproduktion i Logic Pro X - Nybörjarkurs

Här får du steg för steg lära dig grunderna för att skriva och spela in musik i Logic Pro X, både med audio och midi. Vi går igenom de vanligaste effekterna med målet att våga prova annorlunda effekter för att du själv ska hitta din egen stil.

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som är 18 år och uppåt, som är nyfiken på att börja producera musik eller kanske precis har börjat och vill komma igång med grunderna i musikproduktion.

Mål

Efter avslutad kurs ska du kunna prodcera en enklare låt i logic med hjälp av både midi och ljudinspelning. Du ska ha en översikt i vad du kan göra i Logic och vilka medel du kan använda för att nå dit du vill.

Förkunskaper och förutsättningar

Du bör ha god datorvana och grundläggande datorvana i Mac-miljö och givetvis ett stort intresse för musik och ljud. Det är ett plus att vara bekant med Logic eller liknande musikproduktionsprogram innan, men inget måste.

Innehåll och upplägg

Vi går bland annat igenom hur Logic är uppbyggt och hur du på en massa olika sätt kan få ner dina musikaliska idéer och få ihop dem till en färdig låt. Vi varvar praktiska övningar med teoretiska genomgångar under kursen.

Utrustning

Vi jobbar i små grupper på max 8 deltagare och varje deltagare har tillgång till en Mac-dator med Logic Pro X, hörlurar och MIDI-keyboard under lektionstid. Det är en fördel att ha en egen dator med Logic att öva på hemma mellan träffarna.

Kursplan

  • Genomgång av hur Logic Pro X är uppbyggt.
  • Arrangeringsfönstret.
  • Ljudinspelning.
  • Effekter på ljudfiler, EQ och kompressor.
  • Midiprogrammering med Logics olika mjukvaruinstrument.
  • Mixningsfönstret.
  • Automatisering.
  • Sampling av egna inspelade ljud med en av Logics sample-synthar.

Lov

Kursen har uppehåll vecka 15.

Fortsättningsmöjligheter

Efter nybörjarkursen i Logic Pro X kan du gå vår fortsättningskurs, där du får lära dig professionella effekter och verktyg i programmet för att få din musik att låta ännu proffsigare. Du som är sångare kan med fördel även gå på våra låtskrivarkurser och workshops där du får hjälp med att utveckla ditt skrivande. Du som vill utveckla ditt musicerande väljer att fortsätta med någon av våra instrument- eller sångkurser. Vi erbjuder både gruppundervisning och individuell undervisning.

Tips!

Se vår intervju med Marcus Hammarström via länken "Från Folkuniversitetet till Spotify" här bredvid, under rubriken Röster från Folkuniversitetet.

Länkar

Kursledare

Ellinor Sterner Bonander Ellinor Sterner Bonander är utbildad musiker, låtskrivare och musikproducent och älskar att förkovra sig i olika tekniska verktyg för att skapa musik. Läs mer om Ellinor Sterner Bonander

Har du frågor?

Kontakta
Kundtjänst i Stockholm
direkt@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Kursstart
24 mar 2020
Slutdatum
28 apr 2020
Antal veckor
5 veckor
Tid kvar till startdatum:
61 dagar
Tider
Ti 18:00 - 21:00
Studietimmar
20
(En studietimme är 45 minuter)
Tillfällen
5 st
Arr nr.
1047042
Platser kvar
Ja
Pris
2 600 kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Språktest/Language test

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test. 

Samarbetspartners

Folkuniversitetets studieservice samarbetar med flera föreningar och aktörer i Stockholm.

Våra samarbetspartners